Allerød-snedker kæmper mod kopi-møbler

Et familieejet møbelsnedkeri i Allerød bliver jævnligt udsat for brud på deres licens til at producere Wegner-møbler.

03:05

1 af 2

For nylig konfiskerede det norske toldvæsen 100 stole - designet af den danske møbelarkitekt Hans Wegner - og de ringede straks til PP Møbler i Allerød, der har licensen til at producere stolene.

- Det er jo en krænkelse af Wegners arbejde og af ophavsretten. Wegner har jo givet os en licens til at lave producere stolen og ingen andre, siger

Kasper Holst Pedersen fra PP Møbler.

Stolene kom fra Kina, og de skulle stå i en nyåbnet sushi-restaurant, men i stedet endte ejeren med at betale både sagsomkostninger og destruktion af kopi-møblerne.

Møbelsnedkeriet i Allerød har haft fem-seks sager med kopivarer - alene i år.

- Og så har der været et tilsvarende antal sager, som vi ikke har haft ressourcer til at gå efter. Vi har ikke ressourcer til at gå helt målrettet efter det her, fortæller Kasper Holst Pedersen.

De 100 stole ville have en værdi af 2,3 millioner kroner, hvis de ellers var ægte. Hvad ejeren har betalt for kopierne er uvist - men de har uden tvivl været billigere. Kvaliteten af kopierne er typisk dårligere og lønningerne i produktionslandene er langt lavere.

- Det er også et spørgsmål om at være standhaftig i forhold til vores kulturarv, siger Kasper Holst Pedersen fra PP Møbler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik