Allerød overvejer ny nordsjællandsk storkommune

Et byrådsflertal i Allerød vil undersøge mulighederne for at gå sammen med Hørsholm og Rudersdal.

En ny stor kommune med cirka 100.000 indbyggere kan være under opsejling i Nordsjælland.

Et flertal i Allerød Kommune vil undersøge mulighederne for at lægge sig sammen med først Hørsholm Kommune og dernæst Rudersdal Kommune.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Idéen om sammenlægningen kommer fra løsgængeren Lea Herdal, og den bakkes op af Socialdemokraterne, Radikale, Venstre, SF samt lokallisten Det Nye Allerød. Borgmester Jørgen Johansens parti, Konservative, er ikke en del af flertallet.

Årsagen er, at der skal løses flere og flere opgaver, og på grund af kommunens størrelse presser det økonomien. Der bor cirka 24.000 mennesker i Allerød Kommune.

- Derfor ønsker vi at få undersøgt, om en kommunesammenlægning kan bidrage til at løse en række problemer, der udspringer af Allerøds begrænsede størrelse, skriver de fem partier i en pressemeddelelse ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge de fem partier vil en kommunesammenlægning indebære, at man frem for at spare på den kommunale service vil kunne spare på administrationen.

- Vores samlede vurdering er, at det meget vel kan være i Allerøds borgeres interesse at indgå i en stærk og fremtidssikret kommune, som kan leve op til både de nuværende og fremtidige krav.

- I sidste ende er det imidlertid Allerøds borgere, som ved en folkeafstemning skal afgøre vores fælles fremtid, skriver partierne ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere