Allerød næstsidst med erhvervsvenlighed

Allerød er nummer 97 ud af 98 kommuner, viser den årlige analyse fra Dansk Byggeri.

Foto: TV 2 Lorry

Gribskov og Frederikssund er de mest erhvervsvenlige kommuner i Nordsjælland og i top femten over landets mest erhvervsvenlige kommuner, mens Allerød og Fredensborg hører til bundskraberne.

I analysen fra Dansk Byggeri bliver kommunernes erhvervsvenlighed vurderet ud fra 29 forskellige indikatorer. Det handler om alt fra åbningstider på genbrugspladsen til ventetiden på en byggetilladelse og størrelsen på skatter og afgifter.

"Der er langt mellem top og bund i Nordsjælland og dermed også stor forskel på den kommunale service. Men til gengæld håber jeg, at de mindre erhvervsvenlige kommuner vil lære af deres mere erhvervsvenlige nabokommuner. Og der er flere kommuner, som godt kunne trænge til at hanke op i erhvervsvenligheden," siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen.

I den mindre erhvervsvenlige ende ligger Hørsholm på plads nummer 86, Helsingør på plads nummer 84, Furesø som nummer 78 og Rudersdal som nummer 77.

- Vi har alt for mange kommuner i den dårligste halvdel, konstaterer Jørgen Simonsen.

Danmarksmesteren i erhvervsvenlighed er Holstebro, mens landets mindst erhvervsvenlige kommune ifølge Dansk Byggeri er Rødovre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik