Alle Roskilde-hunde på vej i snor

Skal det være forbudt at lufte en hund i et villakvarter uden at have den i snor? Ja, mener embedsmændene i Roskilde Kommune, som opfordrer politikerne i teknik- og miljøudvalget til at vedtage et påbud om brug af hundesnor, når hunde luftes i bymæssig bebyggelse. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Med jævne mellemrum får forvaltningen henvendelser fra personer, som føler sig truede eller utrygge efter møder med løse hunde. Og hundeloven, der blev ændret i juni i år, giver byrådet mulighed for at forbyde løse hunde på offentligt tilgængelige områder i bymæssig bebyggelse. Den mulighed bør udnyttes, synes Socialdemokraterne.

- Som postbud gennem mange år er jeg ikke bange for hunde og ved, hvordan de skal håndteres, men det er der mange andre, der ikke ved, så det er ikke urimeligt at forlange af hundeejere, at de fører deres hunde i snor, siger Frede Lærke Pedersen (S) til DAGBLADET Roskilde.

- Når der er regler for, at man skal holde hunde i snor i byens parker, hvorfor så ikke også andre steder? spørger Frede Lærke Pedersen.

Tom Hjorth Andersen (K) tager klart afstand fra forslaget.

- Jeg er selv hundeejer og mener, jeg har styr på min hund. Kommunen skal ikke blande sig i, hvornår den skal være i snor. Det skal politiet, hvis den gør noget ulovligt. En generel regel vil straffe alle i stedet for de få, der er problemer med, siger Tom Hjorth Andersen til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere