Alle 13 anholdte rockere er fængslet

Onsdag aften blev den sidste af de 13 rockere, der tirsdag blev anholdt fængslet. 12 blev fængslet i knap fire uger, mens en enkelt kunne nøjes med 14 dage.

Efter en lang dag i København Byret blev den sidste af de 13 rockere fra tirsdagens razzia mod Hells Angels onsdag aften fængslet. 12 er blevet fængslet til den 31. maj, mens den sidste er fængslet til den 19. maj.

De 13 rockere sigtes på kryds og tværs for i alt fem forskellige drabsforsøg i forbindelse med bandekonflikten. Politiets aktion har desuden afsløret, at konflikten har medført flere drabsforsøg, end offentligheden hidtil har kendt til.

Det gælder blandt andet et drabsforsøg mod "Lille A" fra Blågårds Plads. Ikke mindre end otte af de fængslede er sigtet for at have deltaget i planerne om at dræbe bandelederen.

"Lille A" skulle ifølge politiet være slået ihjel den 30. juni sidste år på Nytorv foran Københavns Byret, hvor sagen mod hans storebror "Store A"kørte under store sikkerhedsforanstaltninger. "Store A" var tiltalt for at bestille en stribe lejemord.

Planerne om at dræbe "Lille A" gik dog i vasken, da politiet ved et tilfælde kom på tværs af planerne. Politiet vil ikke komme ind på, hvordan de mere konkret fik forpurret drabsforsøget.

Blandt de fængslede er en række såkaldte hangarounds med en løs tilknytning til Hells Angels og medlemmer af støttegruppen AK81. Desuden er to fuldgyldige medlemmer af rockerklubben blandt de fængslede, herunder Brian Sandberg.

Brian Sandberg blev for alvor kendt i offentligheden som livvagt for den bedrageridømte Stein Bagger, og politiet mener, at han er stifter og den reelle leder af Hells Angels' støttegruppe AK81.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere