Alkoholcenter lukker og slukker

Det er slut med døgnbehandling af alkoholafhængige mennesker på Blå Kors Behandlingscenter i Bjæverskov. Behandlingscenteret har eksisteret i 13 år og har gennem årene haft cirka 1000 borgere fra hele Sjælland i døgnbehandling i forløb på mellem seks og 15 uger. Men nu er det slut, og hovedårsagen er et fald i antallet af patienter, som kommunerne henviser til døgnbehandling. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Vi er rigtig kede af det her. Det er klart, at kommunerne har skærpede krav til, hvad de må bruge af penge på behandlingsområdet og derfor prioriterer hårdt, og det betyder, at der er dalende efterspørgsel på den døgnbehandling, vi tilbyder, fortæller centerleder Marc Krabbe-Sørensen, som forklarer, at økonomien i centeret ikke længere hænger sammen.

I øjeblikket er der kun i gennemsnit 10 borgere i behandling i Bjæverskov mod tidligere 16-18 personer, og det er ikke nok til at skabe balance i regnskabet. Derfor samler den kirkelige, sociale organisation døgnbehandlingen på et tilsvarende behandlingscenter i Taastrup.

- Det er beklageligt, og når man tænker på de følgevirkninger, der er på denne her gruppe borgere, så er det på lang sigt et meget dyrt sted at spare ude i kommunerne. At vi lukker centeret i Bjæverskov er jo desværre ikke et udtryk for, at problemet med alkohol er løst, siger Marc Krabbe-Sørensen.
De otte ansatte inklusiv centerlederen er sagt op. Selve huset er ejet af Blå Kors Danmark og vil blive solgt eller lejet ud.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere