Alkohol er hverdagskost for alt for mange

Kun en tiendedel af alle misbrugere af alkohol kommer i behandling for problemet. Og det til trods for, at kommunerne siden 2007 har tilbudt gratis behandlingstilbud.

Alt for få går i behandling for deres alkoholmisbrug. Derfor holder foreningen Alkohol og Samfund sammen med Trygfonden i dag et event på Hovedbanegården med navnet "Respekt til Københavnere, der går i alkoholbehandling".

En ny Userneeds meningsmåling blandt de 30-70 årige, viser at 53 procent har en eller flere personer i familien, vennekredsen eller blandt kollegerne, der, efter deres mening, drikker for meget.

Trods de gratis tilbud fra kommunerne om at få behandling, bliver kun hver tiende behandlet for deres misbrug.

- I 2014 kom ca. 14.000 i behandling, men ifølge Statens Institut for Folkesundhed er 140.000 danskere afhængige af alkohol, og 585.000 har et skadeligt højt forbrug. Dårlig og mangelfuld information om den hjælp, der er at hente, er medvirkende til, at mange aldrig henvender sig på de offentlige behandlingscentre, siger Ulrik Becker, som er bestyrelsesmedlem i Alkohol & Samfund, overlæge dr. med. på Hvidovre Universitetshospital og Professor på Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Han mener at kommunerne i fremtiden skal lære at kommunikere i øjenhøjde med borgerne om alkohol og misbrugsbehandling.

Userneeds undersøgelse viser, at mange forbinder alkoholbehandling med Antabus eller isolation fra samfundet. Og den fordom skal væk:

- Der er mange velfungerende alkoholmisbrugere, der fortsat har job, familie og god økonomi, men bag facaden opløser alkohol tilværelsen bid for bid. Hvis de overhovedet skal overveje at gå i behandling, skal de nemt kunne finde oplysninger om mulighederne for at gå i alkoholbehandling uden at være væk fra familien og fortsat være tilknyttet arbejdsmarkedet, siger Ulrik Becker.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik