Alarmsystem ændres efter fejl

Det var en fejl i en database hos Københavns Brandvæsen, der sendte brandbilerne til den forkerte adresse i Rudersdal nytårsnat. Nu ændrer alarmcentralen procedurer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Københavns Brandvæsen laver nu om på sit tekniske system, efter at det i går stod klart, at det var en fejl i en database på alarmcentralen, der var skyld i, at brandvæsnet nytårsnat kørte til Carlsvej i Holte i stedet for til en brand på Carl Plougs Vej i Birkerød.
- Det får alle nakkehårene til at rejse sig, når sådan noget sker. Hvis der er én fejl, er der også flere. Hver gang, der går noget galt med adresser, er der potentielt liv i fare. Det kan vi ikke leve med, siger vagtcentralchef Kim Jacobsen fra Københavns Brandvæsen.
Fejlen består i, at der i databasen er blevet byttet rundt på det vejnummer, som alle veje i Danmark er udstyret med sammen med vejnavnet, mellem Carlsvej og Carl Plougs Vej. Derfor fik Københavns Brandvæsen besked af systemet om at sende brandbilerne fra Rudersdal/Hørsholm Brandvæsens station i Nærum til adressen i Holte, selv om Nordsjællands Politi på alarmcentralen i Hillerød havde videregivet den korrekte adresse i Birkerød. Men nu skal sikkerheden øges, så det ikke kan ske igen.
- Vi skal have et system, som advarer, hvis det ikke stemmer overens.
- Derfor skal vi nu ikke bare kontrollere vejnummer, men også postnummer og kommunenummer, ellers får vi en advarsel. Vi må hellere bruge 30 sekunder mere og så få brandvæsnet af sted til den rigtige adresse, forklarer Kim Jacobsen, som understreger, at Københavns Brandvæsen er meget ked af fejlen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik