Akuttelefon udelukker døve fra skadestuerne

Siden 3. oktober har en akuttelefon været en nødvendig sluse, man skal passere for at få adgang til skadestuerne Region Sjælland. Men døve og stærkt hørehæmmede er afskåret fra at komme igennem slusen, skriver DAGBLADET Roskilde.

  - Nogle af vores medlemmer er så svært hørehæmmede, at de slet ikke kan bruge en telefon. De har kun det skriftlige at holde sig til, siger Svend Stennicke Larsen, der er formand for Høreforeningen i Roskilde.
     
Formanden for sygehusudvalget i Region Sjælland, Flemming Stenild (SF), erkender, at der ikke fra starten har været tænkt på hørehæmmede, stærkt talehandicappede eller andre, som er forhindret i at benytte en telefon, da akuttelefonen blev indført. Han opfordrer til, at denne gruppe af personer henvender sig til skadestuerne efter behov, også selv om de ikke har en telefonisk aftale på forhånd.
 
      - Så må personalet på skadestuerne udvise den nødvendige konduite, for det er ikke meningen, at ordningen skal genere nogen. Den skulle tværtimod gøre det bedre, siger Flemming Stenild.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere