Akutberedskabet gør status: Det har været et "forventeligt travlt" nytår

Beredskabet i Region Sjælland og Region Hovedstaden har haft travlt nytårsnat, men ikke usædvanligt travlt, lyder meldingen.

Akutberedskabet i Region Sjælland og Region Hovedstaden har haft travlt nytårsnat.

Hvad er AMK-vagtcentralen?

Mellem klokken 18 nytårsaften og klokken 6 nytårsmorgen er der blevet ringet 1-1-2 cirka 730 gange i de to regioner, og hele 553 gange har det udløst, at der er blevet rykket ud med ambulancer, akutlægebiler eller akutbiler.

I Region Hovedstaden havde de for et år siden 386 udrykninger nytårsnat, mens antallet af udrykninger i år var 428. Alligevel mener den vagthavende, Per Bo Larsen, ved AMK-vagtcentralen i regionen ikke, at stigningen er bemærkelsesværdig:

- Der har været travlt, men det plejer der også at være nytårsnat. Hvis man kigger på antallet af udrykninger over en femårig periode, plejer vi at have omkring 400 udrykninger nytårsnat, så at vi i år har 428 er ikke usædvanligt.

Udrykninger nytårsnat:

Også i Region Sjælland lyder meldingen fra chefvagten i Vagtcentralen, René Arne Bergmann, at der har været travlt, men ikke usædvanligt travlt:

- Vi har haft forventeligt travlt, med nogenlunde ligeså mange udrykninger som sidste år.

Hos Hovedstadens Beredskab fortæller de til gengæld, at de har haft mere travlt med brandslukningsarbejde nytårsaften, end de plejer.

26 fyrværkerirelaterede udrykninger

Når man ser nærmere på, hvilke udrykninger med ambulance- og akutlægebiler der har været i Region Hovedstaden og Region Sjælland nytårsnat, er det kun 26 af dem, der har været fyrværkerirelaterede.

Men ifølge René Arne Bergmann er det også, som det plejer at være.

- Vi har altid flere sygdomsrelaterede udrykninger end udrykninger til det, vi kalder tilskadekomster. Det er tilfælde, hvor nogen kommer til skade af noget og derfor ringer 1-1-2 - og ikke på grund af sygdom, siger han og fortsætter:

- Nytårsaften har vi også flest sygdomsrelaterede udrykninger, men antallet af tilskadekomster stiger. Det skyldes, at flere mennesker er vågne om natten, og mange er berusede.

I Region Hovedstaden er der registreret fem øjenskader og otte håndskader som følge af fyrværkeri nytårsnat. I Region Sjælland er der registreret to øjenskader og en håndskade.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere