Akut mangel på akutlæger i Hovedstaden

Om under to måneder skal borgerne i Region Hovedstaden ringe 1813 ved akut opstået sygdom, forstuvede ankler og andre skader. Telefonnummeret er fra den 1. januar den eneste indgang til hovedstadens akutsystem ud over 112.

Dags dato er en tredjedel af de i alt 44 lægeårsværk, der er brug for til at varetage den telefonrådgivning og hjemmekørende lægebesøg, som den snart hedengangne vagtlægefunktion stod for, besat. Det oplyser Peter Gjersøe, enhedschef for Akuttelefonen 1813, til metroxpress.

Derfor genopslår 1813-enheden i dag de mange ledige stillinger. Gjersøe har et 'begrundet håb' om, at det lykkes at besætte stillingerne inden årets udgang, men han erkender, at det bliver et kapløb med tiden.

»Det bliver helt klart en udfordring at nå at komme helt på plads til den 1. januar, og jeg vil ikke afvise, at vi først får ansat de sidste 5-10 procent af lægerne i løbet af januar,« siger han til metroxpress.

Selv om der er pres på, skal borgerne ikke være bekymrede for kvaliteten. Tværtimod, mener Peter Gjersøe.

Direktør for Lægevagten i Region Hovedstaden Jørgen Rem er mildest talt noget mindre optimistisk på borgernes vegne.

»Det er noget flot at sige, at man næsten er i mål, når man mangler at besætte to tredjedele af stillingerne. Samtidig bliver den nye akuttelefon både fordyrende og en forringelse, da det vil være sygeplejersker, der tager telefonen, mens lægerne er andet led. Det er os læger, der er uddannet til at vurdere patienten. Derfor vil jeg opfordre borgerne - jeg har allerede opfordret mine egne patienter til det - til at insisterer på at tale med en læge, når de ringer til akuttelefonen,« siger han til metroxpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere