Opråb til forældre: "Husker du at tale pænt om matematikken?"

Når vi taler grimt om matematikfaget, risikerer vi, at vores egne oplevelser smitter af på vores børn. Sådan lyder det fra flere aktører i et fælles opråb.

Forældre risikerer, at deres negative omtale af matematikfaget smitter af på deres børn, før de selv kan danne sig et indtryk af faget.

Sådan lyder det fra tre undervisningsaktører i et fælles opråb, som er bragt i Altinget.

- Vi vil gerne starte en debat om, hvordan vi taler om matematik i hjemmet. Det er her, forholdet til faget starter, siger Bolette Møller Jensen til TV 2 Lorry. Hun er sekretariatsleder i Matematikcenter, som er én af afsenderne på debatindlægget.

I Matematikcenter tilbyder man blandt andet gratis lektiehjælp. Man driver flere lektiecafeer rundt omkring i København, hvor frivillige matematikhjælpere står klar til at støtte alle, der har matematik i grundskolen, på ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelser og voksenuddannelser. 

- Matematik er overalt omkring os. Når vi handler ind og skal regne besparelserne ud, når vi skal tage et lån eller skalere en opskrift. Men hvis forældre deler deres egne dårlige erfaringer med matematikfaget, risikerer de at sætte begrænsninger for deres børn, tilføjer hun.

Udover Matematikcenter er også Videnskabsklubben, Teknologipagten, forsker Lars Seidelin fra Syddansk Universitet og CEO for virksomheden Netcompany, André Rogacziewski, afsender på budskabet.

I videoen i toppen af artiklen fortæller Bolette Møller Jensen, hvorfor du skal overveje, hvordan du taler om matematik med dit barn. 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

værftshal

Kæmpedonation skal omdanne skibsværft til unikt uddannelsessted

murervaerksted_zbc_0

Sjællandsk uddannelsessted skal spare - nedlægger 45 stillinger

Morten Meldal

Københavnsk forsker vinder Nobelpris i kemi

20220918110928369_1000

Konrad har opfundet metode til at brødføde astronauter - kåret som Europas bedste forsker


Lorryland


Forsiden lige nu

Se flere