Aktionærer bag historisk retsopgør mod Amagerbanken

Aktionærer, der mistede penge i forbindelse med Amagerbankens krak, forbereder er gigantisk retsopgør.

Med over 2000 Amagerbank-investorer i ryggen varsler Foreningen Amagerinvestor nu et af finanskrisens største retsopgør mod Amagerbankens sidste ledelse, mod Finansiel Stabilitet og mod Finanstilsynet.

Foreningen mener, at Amagerbanken fik dødsstødet, da den sidste bestyrelse og direktionen lukkede banken på et ukorrekt grundlag.

De vrede investorer retter desuden skytset mod både Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet.

Forud for krakket var gået en aktieudvidelse krævet af Finansiel Stabilitet, hvor Finansiel Stabilitet kort tid forinden selv havde vurderet, at der var behov for langt større nedskrivninger, end aktieudvidelsen kunne dække.

Finanstilsynet var bekendt med Finansiel Stabilitets vurdering af nedskrivningsbehovet, men holdt disse afgørende oplysninger skjult i forbindelse med aktieudvidelsen, skriver investorgruppen i en pressemeddelelse.

- Investering i aktier er lig med risiko. Men i Amagerbanken skjulte man en enorm risiko for investorerne. Vi mener, at der er tale om flere principielle spørgsmål, som bør udløse erstatning, siger Niels Mengel i pressemeddelelsen.

Han er talsmand for Foreningen Amagerinvestor og formand for Dansk Aktionærforening.

- Disse spørgsmål må for en domstol, hvis private danskere fortsat skal turde investere i små og mellemstore danske banker.

Foreningen Amagerinvestor er stiftet på initiativ af Dansk Aktionærforening.

Den nye forening har på halvanden måned samlet over 2000 medlemmer via hjemmesiden amagerinvestor.dk. De er nu med i det, der kan blive det største danske retsopgør efter finanskrisens mange bankkrak.

Det er ikke tidligere set, at så mange står sammen om at få erstatning og få sandheden frem.

Foreningen Amagerinvestor har udpeget advokat Frantz Sigersted-Rasmussen, partner hos Advokaterne Németh & Sigetty A/S, til at føre sagskomplekset på foreningens vegne.

Han forbereder nu stævninger i sagen samt en ansøgning om fri proces.

- Det er vores vurdering, at det varslede sagskompleks har en så principiel karakter og almindelig offentlig interesse, at der bør kunne opnås fri proces til at føre sagerne ved domstolene, siger advokat Frantz Sigersted-Rasmussen i en pressemeddelelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

Togpåkørsel Espergærde

Togtrafik lagt ned efter personpåkørsel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere