Aktionær taber sag om værdiløse Amagerbank-aktier

Aktionær mente sig berettiget til erstatning for aktiekøb, men det afviser Sø- og Handelsretten.

Aktionær i Amagerbanken Jens Hintze fra Rungsted har tabt en sag om erstatning for at have købt aktier i Amagerbanken, blot fem dage før banken gik konkurs. Sø- og Handelsretten er onsdag kommet frem til, at Amagerbanken ikke har handlet i strid med reglerne.

Læs også: Privat Amagerbank-aktionær......

- Amagerbanken Aktieselskab under konkurs v/ kurator advokat Boris Frederiksen frifindes. Inden 14 dage betaler Jens Hintze 55.837,50 kroner i sagens omkostninger til Amagerbanken Aktieselskab under konkurs, skriver retten i dommen.

Jens Hintze købte 36.000 aktier i Amagerbanken for 127.400 kroner. Men banken krakkede, inden der var gået en uge, og aktierne var med et slag intet værd.

Men Jens Hintze var af den opfattelse, at han købte aktier under falske forudsætninger, fordi banken ikke overholdt informationspligten i forhold til fondsbørsens regler.

Han mente ikke, at han tids nok havde fået oplysninger om et behov for store nedskrivninger i slutningen af 2010, og at bankens økonomi derfor var langt svagere, end det var oplyst.

Men Sø- og Handelsretten mener, at Jens Hintze efter sin forklaring inden aktiekøbet havde sat sig grundigt ind i bankens forhold.

- Jens Hintze må derfor antages at have været udmærket bekendt med de økonomiske vanskeligheder, som banken havde haft fra sommeren 2010, skriver retten i dommen.

- Herunder at banken var ydet garanti fra Finansiel Stabilitet, og at banken havde måttet foretage nedskrivninger. Jens Hintze må derfor også antages at have været bevidst om risikoen ved køb af aktier i banken, står der i dommen.

Jens Hintze havde ellers krævet at få dækket det tab, som Amagerbankens konkurs påførte ham. Og hans sag er langt fra den eneste omkring Amagerbankens konkurs.

For eksempel har foreningen Amagerinvestor samlet mere end 2000 aktionærer, der deltog i en aktieudvidelse i Amagerbanken i august og september 2010.

Foreningen har stævnet Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet for at tilbageholde oplysninger om, hvor svag Amagerbankens økonomi var på det tidspunkt, som aktieudvidelsen fandt sted. Der kan derfor ikke trækkes en direkte parallel til Jens Hintzes sag, da søgsmålet er anderledes.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere