Aktion Skolestart på Vestegnen: 604 køretøjer kontrolleret

604 køretøjer er allerede blevet stoppet i den første uge af politiets Aktion Skolestart på Københavns Vestegn. I alt 41 personer er blevet sigtet.

Manglende brug af sikkerhedssele, manglende efterlevelse af færdselstavler og brug af mobiltelefon.

Det er tre eksempler, der går igen, når Københavns Vestegns Politi evaluerer på den første uge af Aktion Skolestart. Aktionen sætter særligt fokus på trafiksikkerheden i forbindelse med skolestart, og politiets tilstedeværelse har allerede givet voldsom pote.

- Helst så vi jo, at vi slet ikke skulle sigte nogen for at overtræde færdselsloven foran Vestegnens skoler. Men vores indsats viser, at det fortsat er nødvendigt at politiet deltager omkring 1. skoledag og vi er glade for at have mulighed for at prioritere denne indsats, siger vicepolitiinspektør for Københavns Vestegns Politi, Brian Toftemann.

I en pressemeddelelse siger politiet, at det særligt er ikke respekterede færdselstavler som "al indkørsel forbudt", der har betydet sigtelser til familiefædre og -mødre, der har forsøgt at aflevere poderne i skole, men samtidig har glemt at se på skiltningen ved skolen.

Dansk politi har i skolestartsugerne 32, 33 og 34 øget fokus på trafiksikkerhed. I De uger har Københavns Vestegns Politi kontroller ved cirka 100 skoler på Vestegnen.

Statistik for Aktion Skolestart, Københavns Vestegns Politi - uge 32:

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere