Aktion Skolestart på Vestegnen: 604 køretøjer kontrolleret

604 køretøjer er allerede blevet stoppet i den første uge af politiets Aktion Skolestart på Københavns Vestegn. I alt 41 personer er blevet sigtet.

ARKIVFOTO Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

Manglende brug af sikkerhedssele, manglende efterlevelse af færdselstavler og brug af mobiltelefon.

Det er tre eksempler, der går igen, når Københavns Vestegns Politi evaluerer på den første uge af Aktion Skolestart. Aktionen sætter særligt fokus på trafiksikkerheden i forbindelse med skolestart, og politiets tilstedeværelse har allerede givet voldsom pote.

Læs også Politi efter derby-ballade: Næste kamp spilles i dagslys

- Helst så vi jo, at vi slet ikke skulle sigte nogen for at overtræde færdselsloven foran Vestegnens skoler. Men vores indsats viser, at det fortsat er nødvendigt at politiet deltager omkring 1. skoledag og vi er glade for at have mulighed for at prioritere denne indsats, siger vicepolitiinspektør for Københavns Vestegns Politi, Brian Toftemann.

I en pressemeddelelse siger politiet, at det særligt er ikke respekterede færdselstavler som "al indkørsel forbudt", der har betydet sigtelser til familiefædre og -mødre, der har forsøgt at aflevere poderne i skole, men samtidig har glemt at se på skiltningen ved skolen.

Læs også Skolestart: Flere fotovogne på gaden

Dansk politi har i skolestartsugerne 32, 33 og 34 øget fokus på trafiksikkerhed. I De uger har Københavns Vestegns Politi kontroller ved cirka 100 skoler på Vestegnen.

Statistik for Aktion Skolestart, Københavns Vestegns Politi - uge 32:

Antal skolekontroller:                    59

Antal anvendte mandetimer:      100

Antal standsede køretøjer:         604

Antal sigtede personer:                41

 

Læs også Skolestart: TV 2 Lorry har fundet Sebastians ballon

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik