Aktieanalytiker støtter Don Ø

Det kan ikke tolkes som et krisetegn, at Parken Sport & Entertainment har søgt om at få lov til at udskyde beslutningen om en mulitiarena på Østerbro i København. Det vurderer Steven Brooker, der er aktieanalytiker i Skandinaviens største investeringsbank SEB Enskilda.

- Det virker som en logisk beslutning, siger Steven Brooker.
Han peger på, at det ville være dumt at tage store lån for at bygge en multiarena, hvis det amerikanske selskab AEG Worldwide får lov til at opføre en endnu større multiarena i Ørestaden, som Københavns Kommune har lagt op til.
- Flemming Østergaard og Parken har jo gjort sig nogle tanker om, hvilke arrangementer en multiarena kan tiltrække, og hvordan den på den måde kan sikre et overskud. De planer ændrer sig jo radikalt, hvis der kommer en endnu større arena få kilometer væk, siger Steven Brooker til DR Nyheder.
Det er endnu uvist om AEG Worldwide overhovedet har tænkt sig at bygge en multiarena i Ørestaden, men Københavns Kommune har tilbudt den amerikanske gigant et rente- og afdragsfrit lån på 200 millioner kroner, som løber de næste 30 år.
Det har fået Flemming Østergaard til at rase over, at kommunen støtter det amerikanske projekt via det fordelagtige lån.
Steven Brooker forstår godt vreden.
- Det er fint nok, at politikerne har en slags Wonderful Copenhagen tankegang og satser på at tiltrække arrangementer til hovedstaden til glæde for mange. Men hvorfor skal det foregå med kommunal støtte til nogle og ikke til andre. Det er konkurrenceforvridende, siger han.
Parken Sport & Entertainment - selskabet bag bl.a. FCK - er tynget af en gæld på cirka 2,3 milliarder kroner, og den nordiske storbank Nordea har taget pant i alle selskabets datterselskaber.
Og Parken Sport & Entertainment er tvunget til at få et ja fra Nordea, før selskabet kan give sig i kast med store investeringer. Men det er næppe Nordea, som har truffet beslutningen om at udskyde planerne om en multiarena, vurderer Steven Brooker.
- Jeg gætter på, at det er Flemming Østergaard selv, siger Steven Brooker.
Han afviser samtidig, at Nordea skulle have nogen som helst interesse i at trække lånene og dermed tæppet væk under Parken Sport & Entertainment.
Kritikken er ellers haglet ned over Parken Sport & Entertainment fra flere medier og sportsøkonomer.
P1 Business bringer torsdag klokken 13.03 et længere interview med Flemming Østergaard. Her siger han bl.a. om kritikken:
- Vi kører jo ikke Tour de France på en trehjulet cykel.