Åh nej, pollensæsonen er her: Det kan du gøre for at 'overleve'

Hvert eneste år gør pollen livet surt for pollenallergikere, men der er måder, du kan gøre livet mere udholdeligt, når sæsonen starter.

Mere end 100.000 borgere i Region Hovedstaden lider i større eller mindre grad af pollenallergi eller høfeber, som det også kaldes. Det klør og kradser, øjnene bliver røde og løber i vand, og næsen stopper til.

Selvom det ikke er livstruende, så kan det være til enorm gene for den enkelte, der nærmest kan føle, at de kan bevæge sig uden for, når først pollensæsonen er startet. Noget der kan påvirke den generelle livskvalitet betragteligt, men sådan behøver det ikke være.

- Mange mennesker lider unødigt i pollensæsonen, for ved at træffe enkle forholdsregler kan man mindske allergiens indvirkning, siger Jørgen Nedergaard, der er seniorforsker i allergivirksomheden ALK.

Det kan du gøre

Først og fremmest skal det fastslås, om du overhovedet lider af pollenallergi. Så render du rundt med symptomer, der minder om førnævnte, og som har indflydelse på din hverdag, så er det en god ide at tage fat i din læge, der kan udføre forskellige test for at fastslå en eventuel diagnose.

Hvis det så viser sig, at det er pollenallergi, så er der forskellige ting, du kan gøre for at højne din livskvalitet, hvis du foretrækker ikke at låse dig inde i et lufttæt rum, til kalenderen siger efterår igen.

- Brug en tørretumbler til at tørre dit vasketøj. Kør med lukkede vinduer og brug et pollenfilter i din bil. Brug solbriller, når du tager en cykeltur. Hold vinduerne lukkede, når pollentallene er høje. Bliv inde så meget som muligt. Kontrollér pollental og læg planer efter dem. Undgå pelsdyr, der kan bære pollen, og vask dit hår og skift tøj, når du kommer hjem efter at have været ude, siger Jørgen Nedergaard.

Der findes forskellige behandlingsmuligheder, som en læge kan guide dig gennem – både receptpligtige og i håndkøb – begge typer har en lindrende effekt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere