AGK taber til kriseramte Aalborg Håndbold

AGK's håndboldherrer tabte for første gang i sæsonen, da gæsterne fra Aalborg Håndbold sejrede med 25-24.

Mesterholdet fra AG København tabte lørdag for første gang i Herre Håndbold Ligaen i denne sæson, da udeholdet fra Aalborg Håndbold overraskende vandt med 25-24 efter en mere end solid indsats.
De nordjyske gæster leverede især en flot første halvleg, hvor særligt aalborgensernes forsvar stod stærkt. Kun ét kontramål fik AGK scoret, og netop den slags mål er ellers et af mesterholdets forcer. Ganske imponerende af gæsterne.
Aalborg Håndbold var hele tiden et eller to mål foran AGK, og til allersidst i først halvleg formåede udeholdet endda at gå til pause foran med tre efter et hurtigt kontramål.
Endelig lignede nordjyderne det tophold, de fleste havde ventet at se fra sæsonens begyndelse.
Den noget sløje sæsonåbning kostede for lidt over en måned siden Jakob Vestergaard trænerjobbet i Aalborg Håndbold efter blot fem ligakampe.
Afløser Robert Hedin stod lørdag i spidsen for nordjyderne for kun tredje gang, og man må sige, at effekten er til at se.
Inden besøget hos AGK var Aalborg Håndbold uden sejr i fire ligakampe. Nu er de det blot andet danske hold, der nogensinde har besejret AGK.
Hjemmeholdets 5-1-forsvar i begyndelsen af anden halvleg så bestemt ikke ud til at fungere, så Aalborg Håndbold var foran fortjent 18-13 på vej mod den sensationelle sejr.
Kort tid efter var værterne tilbage i en 6-0-formation i forsvaret, og så udlignede AGK til 20-20 i et af holdets velkendte slutspurter.
Men i modsætning til tidligere på sæsonen lykkedes det ikke denne gang for AGK at trække fra. Især den norske bagspiller Kristian Kjelling sørgede for en række vigtige mål i slutfasen for gæsternes sejr.
I rundens topkamp spillede KIF Kolding hjemme 30-30 mod Team Tvis Bjerringbro efter en 14-11-pauseføring til værterne.
Dermed fører AGK fortsat ligaen med 17 point, et mere end KIF Kolding.