Aftale om skolemad er ulovlig

Københavns Kommune har indgået en aftale om at levere skolemad til ti mio. kr., der ifølge ekspert i konkurrenceret er ulovlig Københavns Kommune risikerer nu at få en alvorlig konkurrencesag på halsen. Det skriver B.T. onsdag.

De har netop indgået en kontrakt til ti mio. kr. med firmaet Tingstrøm om at levere skolemad til 2.500 børn om dagen. Millionkontrakten er indgået uden, at sende aftelan i udbud, som der ellers kræves hver gang en kommuner køber ind for over halvanden million kroner.
»Det er selvfølgelig åbenlyst ulovligt og en klar overtrædelse af EUs regler,« siger Danmarks førende ekspert i konkurrenceret, Peter Vesterdorff.
Det var ellers en stolt Ritt Bjerregaard, der i går præsenterede skolemaden, som skolebørn nu kan købe på 47 skoler i byen.
Kontrakten med Tingstrøm blev indgået af kommunens børne- og ungdomsforvaltning efter, at det offentligt ejede Københavns Madhus havde insisteret på at kommunens eget køkken ikke kunne bruges. Tingstrøm var ellers, ifølge tilbuddet fra april 2009, som B.T. er i besidelse af, over en mio. kr. dyrere en kommunens eget køkkens tilbud.
»Vi må indrømme, at vi har været noget bekymrede, men både Madhuset og forvaltninger var enige om, at Tingstrøm-løsningen var det bedste. De var de eneste som kunne levere med så kort varsel og i de kvalitetskrav,« siger afdelingsleder Kristina Koch Sloth i Børne- og Ungeforvaltningen i kommunen.
Kommunen bruger i øvrigt det korte varsel, som begrundelse for, at man ikke satte madleveringen til børn i udbud, som loven ellers kræver. Men den undskyldning holder ikke juridisk, forklarer Peter Vesterdorff fra Håndværksrådet.
B.T. har de sidste dage skrevet, at Københavns Madhus direktør Anne-Birgitte Aggers har fået ansat sin egen bror og flere af hendes bedste veninder i madhuset. Claus Tingstrøm er ikke bare privat ven med direktør Anne-Birgitte Agger - han er også eksmand til hendes gode veninde Katrine Klinken, der også er ansat som konsulent i madhuset.
»Det er rigtigt, at jeg har været gift med Katrine Klinken og kender Anne-Birgitte Agger, men jeg kender alle vores kunder. Ellers kunne jeg ikke lave aftaler med dem. Jeg kan ikke se, hvad det har med sagen at gøre,« siger Claus Tingstrøm til B.T.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

krusemyntegade.jpg

playHøjesteret sætter punktum i usædvanlig nabostrid

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere