Afstemning om sand er hemmelig

Resultatet af en folkeafstemning eller et byrådsvalg kan foreligge et par timer efter, at valgstederne lukker. Men når det gælder en vejledende afstemning om ja eller nej til en sandfodring af en kystlinje, skal der gå 10 dage, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sådan er den offentlighedspolitik, som formanden for Gribskov Byråds tekniske udvalg Bo Jul Nielsen (S) nu gør sig til talsmand for.
Mandag klokken 12.00 var sidste frist for ejerne af de 14.000 grunde, der ligger inden for 100 meter fra Gribskovs kystlinje at stemme om projektet. Ifølge forvaltningen var der cirka 3000 grundejere, som benyttede sig af muligheden af at stemme elektronisk via kommunens hjemmeside. Der var desuden et antal brevstemmer, som i går eftermiddag blev opgjort til »fem kilo- formentlig svarende til 1000 stemmer«.
En af initiativtagerne til sandfodringsprojektet, Jakob Wandall, undrer sig meget over denne melding:
- Når så mange grundejere har gjort sig den ulejlighed at sætte sig ind i forslaget og bagefter at stemme om det, bør de også kende resultatet. Det er ingen rimelig forklaring, at det tager tid at gennemgå besvarelserne. Langt de fleste stemmer er jo afgivet elektronisk i modsætning til for eksempel en folkeafstemning, hvor det hele foregår pr. brev. Hemmeligholdelsen og begrundelsen for den kan kun være med til at skabe nye myter om det politiske liv i kommunen, siger Jakob Wandall.
Ifølge en pressemeddelelse, som Bo Jul Nielsen var med til at sende ud i går, skal resultatet af afstemningen fremlægges på teknisk udvalgs førstkommende møde 1. juni. Herefter skal sagen behandles af økonomiudvalget og byrådet, som forventes at se på sagen ved deres møde den 20. juni.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere