Afgiftssvindel på 4 millioner øl

En 32-årig mand er varetægtsfængslet og sigtet for svindel med afgifter på fire millioner øl, han forsøgte angiveligt at bestikke sig ud af situationen.

Svindel med afgifter, dokumentfalsk og forsøg på bestikkelse. Listen over anklager mod en 32-årig mand er omfattende, og i dag blev han varetægtsfængslet i foreløbig fire uger ved et retsmøde i Glostrup.

Ifølge Vestegnens anklagemyndigheden har den 32-årige svindlet med afgifter på fire millioner øl, hvilket svarer til et beløb på 5,5 millioner kroner.

Falske pantetiketter er dokumentfalsk

Derudover har manden ifølge sigtelsen også været i besiddelse af et stort antal falske pantetiketter til sodavand. En del af dem blev fundet ved anholdelsen tirsdag.

- Af hensyn til sporsikringen er de ikke blevet pakket ud, men jeg har løftet tasken og vil vurdere, at den vejer omkring 30 kilo, fortæller advokaturchef Jens Rasmussen til Ritzau.

Jens Rasmussen oplyser desuden, at manden tidligere er blevet standset ved EU's ydre grænse mellem Serbien og Kroatien. Her var han i besiddelse af 60.000 pantetiketter, som ifølge sigtelsen var falske.

De falske etiketter opfatter anklagemyndigheden som en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om dokumentfalsk.

Længerevarende efterforskning

Det er en længerevarende efterforskning, som har ført Skat og politiet på sporet af manden, der blev anholdt tirsdag.

De nærmere detaljer i sagen ønsker Jens Rasmussen ikke at komme ind på. Onsdagens retsmøde blev nemlig afholdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning af sagen.

- Vi mener, at han ikke er alene om det, siger Jens Rasmussen til Ritzau.

Sigtet for forsøg på bestikkelse

Af sigtelserne fremgår det, at den 32-årige angiveligt har forsøgt at slippe uden om en straffesag. Han er nemlig også sigtet for at have forsøgt at bestikke en medarbejder fra Skat med 30.000 kroner, angiveligt for at undgå en straffesag.

Jens Rasmussen oplyser til Ritzau, at den 32-årige nægter sig skyldig i sigtelserne, men at han har valgt ikke at kære rettens afgørelse om varetægtsfængsling til Østre Landsretten. Manden skal foreløbig sidde fængslet i fire uger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere