Æresvold: Ung pige klædt nøgen og pisket

I dag starter retssag, hvor fire familiemedlemmer er tiltalt for grov vold og frihedsberøvelse af en 17-årig.

Foto: TV2/Lorry

"Dræb bare min datter".

Det var ifølge anklagemyndigheden ordene, da et palæstinensisk forældrepar en eftermiddag i marts afleverede deres 17-årige datter hos pigens moster og onkel i en lejlighed i Høje Taastrup syd for København.

Torsdag starter så retssagen mod forældreparret, mosteren og onklen ved Retten i Glostrup. Alle fire er tiltalt for vold af særlig farlig, rå og brutal karakter, ligesom de tiltales for frihedsberøvelse. Bliver de kendt skyldige, risikerer de op til fire års fængsel.

- Det er en meget grov sag. Pigen får klippet håret af, bliver pisket gentagne gange med et bælte og kvalt så voldsomt, at hun var ved at dø af det, siger senioranklager Martin von Bülow til Ritzau.

Kunne ikke acceptere kæresteforhold

Efter de famøse ord, sagt af faren ifølge anklagemyndigheden, forlod forældrene lejligheden og overlod datteren til et mareridt, som først sluttede tre timer senere, da det lykkedes hende at flygte fra lejligheden og slå alarm til politiet.

Den mere præcise årsag til, hvorfor pigen skulle straffes så voldsomt, vil sandsynligvis komme frem under afhøringerne af de vidner, som er indkaldt. Foruden kvinden selv blandt andre hendes danske kæreste.

Og det var tilsyneladende netop forholdet til ham, som forældrene ikke kunne acceptere, og derfor lokkede de hende med ud i mosteren og onklens lejlighed.

Æresrelateret volk kommer sjældent for retten

Mishandlingerne blev udført af onklen, men overværet af mosteren, ligesom pigens mor vendte tilbage til lejligheden, hvor hun klippede håret af sin datter.

Selv om sager om æresrelateret vold kun sjældent kommer for domstolene, er de langt fra enestående, siger Anita Johnson, som er direktør for Rehabiliteringscenter for etniske unge i Danmark (R.E.D).

- Når vi ser så få sager, så skyldes det alene, at de unge ikke vil gøre deres forældre ondt. Selv om de synes, at det, forældrene har gjort, er helt uacceptabelt, så har de ikke noget ønske om, at de skal straffes og måske komme i fængsel, siger Anita Johnson.

Centret, som holder til på en hemmelig adresse i Danmark, giver årligt ophold til omkring 100 etniske unge, som har været udsat for æresrelateret vold af psykisk eller fysisk karakter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik