Ændringer i Trekroner-byggeri vækker harme

Det samlede byggeprojekt for området omkring Trekroner Center er på vej til at blive ændret - og det vækker naboernes vrede. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

For fire år siden vedtog byrådet lokalplanen for centerområdet, hvorefter forretningsdelen og 70 boliger i Ahornlunden blev bygget. Men nu, hvor byggeri er blevet dyrere, og der snart skal betales moms for byggejord, har bygherren ønsket at bygge færre, men højere huse. En del af ændringerne er der lavet lokalplanforslag til, en anden del af ændringerne kan der gives dispensation til rent administrativt. Men naboerne er imod, at byggeriet bliver højere.

- Vi, der bor her, har købt vores lejligheder i forvisning om, at de var første etape af et projekt. Men når de næste etaper skal bygges, er projektet helt anderledes, og kommunen nikker bare til det, selv om det er stærkt generende for os, siger Alex Bøgelund Kristensen, der troede, han var sikret imod højere byggeri, da han købte sin lejlighed på øverste etage af Ahornlunden.

- Bygherren fremlagde en samlet plan, som kommunen lavede en lokalplan efter, og så må man også kunne gå ud fra, at den i store træk bliver overholdt, siger Alex Bøgelund Kristensen,

Han har skrevet til teknik- og miljøudvalgets formand, Torben Jørgensen (S), og appelleret til, at sagen bliver taget op politisk. Og det vil Torben Jørgensen ikke udelukke.

- Det er nyt for mig, at punkthusene skal være højere. Det vil jeg undersøge med interesse. Man man altid diskutere, hvad der er rimeligt, men jeg kan have en vis forståelse for beboernes synspunkt, siger Torben Jørgensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere