Ældresagen: Fortsat tvivl om mimrekortets fremtid

Der er et pænt stykke vej igen, før det populære pensionistkort - også kaldet mimrekortet - er reddet, lyder det fra Ældresagen efter torsdagens store trafikaftale.

Opdatering 6. april:
Artiklen er opdateret med svar fra DOT (Din Offentlige Transport).

12 millioner kroner om året.

Det er beløbet, som Metroselskabet, DSB og Movia - tilsammen kaldet DOT (Din Offentlige Transport) - de kommende fire år modtager fra staten. 

Hvis de tre trafikselskaber altså kan blive enige om et nyt takstsystem for pensionister, som sikrer mimrekortets overlevelse og samtidig indfører en pensionistrabat på rejsekortet.

Mimrekortet giver borgere på 65 år og derover samt førtidspensionister mulighed for at rejse ubegrænset med offentlig transport i hovedstadsområdet i tre måneder til en stærkt reduceret pris - dog ikke i morgen- og eftermiddagsmyldretiden på hverdage.

Og selv om både politikere og pensionister i går jublede, er Ældresagen langtfra overbevist om, at fremtiden for mimrekortet er endelig på plads.

- Aftalen er uden tvivl et skridt i den rigtige retning, og vi vil fortsat bidrage alt vi kan for at sikre pensionistkortets fremtid. Men før vi ser det endelige udspil fra DOT, vil vi holde lidt igen med garantierne, siger seniorkonsulent i Ældresagen, Michael Bo Christensen, til TV 2 Lorry.

Allerede inden torsdagens aftale på Christianborg har Ældresagen sammen med Danske Handicaporganisationer, Danske Seniorer og Faglige Seniorer været i tæt dialog med DOT omkring et nyt takstsystem for pensionister.

Og det er et stykke arbejde, som i følge Ældresagen vil fortsætte den kommende tid.

- Vi er naturligvis glade for det signal, der med aftalen sendes fra politisk hold. Den offentlige transport er livsnerven for rigtig mange ældre og at sikre overskuelig og overkommelig adgang til busser, tog og metro er umådelig vigtig, siger Michael Bo Christensen.

DOT tager aftalen til efterretning

I et skriftligt svar til TV 2 Lorry udsteder DOT ingen garantier for mimrekortets overlevelse, men skriver i stedet, at de tager aftalen til efterretning. 

- Et flertal i Folketinget har indgået en aftale om udmøntning af reserve til initiativer inden for kollektiv transport. Aftalen rummer blandt andet 12 millioner kroner årligt fra 2021 til nedsættelse af taksterne for pensionister på Sjælland.

- Forudsætningen er, at periodekortet for pensionister opretholdes. DOT tager selvfølgelig aftalen med i det videre arbejde med at justere modellen for rabatter for pensionister på hele Sjælland, skriver Rune Jon Jensen, der er sekretariatschef i DOT.