Ældre kede af skiftende hænder

Fire ud af 10 ældre i Grib­skov Kommune er »utilfredse« eller »meget utilfredse« med, at så mange forskellige hjemmehjælpere skal ind i deres hjem og tæt på deres krop. Det viser kommunens egen undersøgelse, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ældre i Gribskov Kommune er bestemt ikke tilfredse med, at det hele tiden er nye hjemmehjælpere, der dukker op, når de skal have vas­ket hår, i bad eller have trukket strømper på.
- Det betyder meget, især med den personlige pleje. For der skal man jo have fremmede mennesker helt tæt ind på kroppen. Og så er det ikke rart, hvis det er mange forskellige, siger Sigrid Christensen. Hun bor i Helsinge og modtager lidt hjælp, men klarer det meste selv.
- Flere af mine naboer har dog en del problemer med, at det er så mange forskellige, der kommer, siger Sigrid Christensen.
Fire ud af 10 ældre i kommunen svarer, at de er »utilfredse« eller »meget utilfredse« med kommunens service netop på det område. Helt nøjagtig er utilfredshedsprocenten 37,5 procent. Et tal der ligger cirka 10 procent højere end gennemsnittet på landsplan.Gribskov Kommune har selv denne sommer fået foretaget den første brugerundersøgelse på ældreområdet. Forud for undersøgelsen sagde formand for sundhedsudvalget Ole Christian Pedersen (V):
»Jeg kan allerede nu sige, at kommunens service ligger pænt sammenlignet med andre kommuner«.
I dag siger Ole Christian Pedersen:
- Nej, vi er ikke tilfredse med tallene. Men det kan være overordentligt svært at skabe overensstemmelse mellem forventninger og tilbud. Hvis man får hjælp to-tre gange dagligt, giver det sig selv, at man vil få besøg af mange forskellige.
Torben Møgelhøj fra Ældrerådet i Gribskov Kommune er heller ikke glad for tallene. Men han oplever, at de ældre ikke klager.
- Og dér kan vi godt være nervøse for, om kommune og leverandører slipper for let af sted med nogle services. De ældre i dag tilhører jo en generation, hvor der ikke er tradition for at råbe op.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere