Advokat om rekorddom: Ny retspraksis for vanvidskørsel

Østre Landsret har skærpet straffen for den 23-årige dødsbilist, der kørte en kvinde ihjel på H.C. Andersens Boulevard sidste efterår. Manden er nu frakendt kørekortet for bestandigt.

2. november sidste år kom Ramze Abdullah Hassan Jabr blæsende ad H.C. Andersens Boulevard med mindst 91 kilometer i timen og med både alkohol og hash i blodet. Hans promille blev senere målt til at have været 1,01.

I fodgængerovergangen ved Tivoli ramte bilen Cilla Olander Johansson, der blev slynget 50 meter ned ad vejen og døde få minutter senere.

Landsretten har mandag stadfæstet den fængselsstraf, som Københavns Byret i april nåede frem til. Anne Birgitte Stürup havde krævet dommen skærpet, og opfordret til en dom der lå i den høje ende af de otte år, der maksimalt ville kunne idømmes for uagtsomt manddrab.

Hun udtaler, at hun "hverken er tilfreds eller utilfreds med dommen". Forsvaret havde til gengæld krævet en straf på maksimalt tre et halvt års fængsel, og Mads Kramme kalder dommen "hård".

- I den her sag har man altså vurderet, at man kan gå videre end man har gjort i andre, mener jeg, lignende sager, hvor niveauet var to til tre år. Dommen adskiller sig fra den praksis, vi har set på området indtil videre, siger han.

Teknisk set er dagens dom en lille formildelse, da der i landsretten var taget flere forhold med, som der ikke blev taget stilling til i byretten.

Til gengæld har Ramze Abdullah Hassan Jabr i landsretten fået frakendt kørekortet for bestandigt, mens byretten kun ville fratage ham det i 10 år.

Alligevel vil den 23-årige kunne genvinde kørekortet, hvis han med retsformandens ord "i en halv snes år" undgår færdselsforseelser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere