Advokat angriber bankregnskab

Finn Jepsen, der er advokat for de vrede aktionærer fra den krakkede Roskilde Bank, mistænker nu Roskilde Banks regnskaber fra både 2006 og 2007 for ikke at have været retvisende - altså at regnskaberne ikke tegnede det reelle billede af Roskilde Banks faktiske økonomiske situation på daværende tidspunkt, skriver DAGBLADET Roskilde.

Dermed kan der være grundlag for at rejse erstatningssager mod bankens nuværede administrerende direktør, Søren Kaare-Andersen, den tidligere direktør Niels Valentin Hansen samt bankens tidligere bestyrelse med den tidligere bestyrelsesformand Peter Müller i spidsen. Derudover mener Finn Jepsen også, at der kan være grundlag for at drage Roskilde Banks tidligere revisionsselskab Ernst & Young ind i en erstatsningsag. Det var Ernst & Young, der reviderede regnskaberne i 2006 og 2007.
- Aktionærerne har dispioneret i tillid til de regnskabsoplysninger og ledelseserklæringer, som kommer. Og man kan få den tanke, om overhovedet regnskaberne for 2006 og 2007 har været retvisende og givet et korrekt billede af Roskilde Banks økonomiske status, siger Finn Jepsen.
Han rejser dermed blandt andet spørgsmålstegn ved, om bankens ledelse og tidligere ledelse i regnskaberne var præcise nok i beskrivelsen af bankens risici i forhold til blandt andet ejendomssektoren, som udgjorde mere end 40 procent af bankens samlede udlån.
De mange spørgsmål forventer Finn Jepsen at få besvaret inden for den nærmeste fremtid. Han forklarer, at han har indgået et samarbejde med bestyrelsen i skraldespandsselskabet efter Roskilde Bank. Dermed har Finn Jepsen sikret sig direkte adgang til alle relevante interne dokumenter i hele forløbet.
- Jeg har den opfattelse, at der næsten må være et eller andet galt på grund af det enorme udsving fra årsregnskabet 2007 var offentliggjort til bankens kollaps i august 2008, siger Finn Jepsen.
Roskilde Bank offetliggjorde i februar 2008 bankens årsregnskab for 2007. Det viste et overskud på 316 millioner kroner før skat. Syv måneder senere i august 2008 krakkede banken med et underskud på 5,2 milliader kroner.
Roskilde Banks administrerende direktør, Søren Kaare-Andersen, ønsker ikke at kommentere Finn Jepsens mistanker.
Heller ikke bankens tidligere revisor Tommy Nørskov fra Ernst & Young vil sige noget, udover regnskaberne efter hans opfattelse gav et retvisende billede af Roskilde Banks økonomiske situation.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere