Advarsel: Pas på forurenet vand efter skybrud

HOFOR advarer mod forurenet vand efter det voldsomme skybrud fredag formiddag.

Mange borgere i Storkøbenhavn fik fredag en kedelig start på dagen. Morgenvejret bød uventet på voldsom regn, hidsige hagl - og tilmed lyn flere steder. Dele af København blev ramt af det, der næsten svarer til et tredobbelt skybrud, oplyser kommunen.

Nu advarer Hovedstadens Forsyningsselskab (HOFOR) blandt andet mod forurenet vand på grund af skybruddet.

I en pressemeddelelse skriver selskabet, at den voldsomme regn, der har oversvømmet flere gade og veje, formentlig også har fundet vej ned i flere kældre og viadukter.

Borgerne i København bør derfor undgå hudkontakt med vand på gader og i kældre, lyder det fra HOFOR. Vandet kan indeholde kloakvand og dermed farlige bakterier. Især frarådes det, at børn leger i vandet.

Skybruddet resulterede også i, at flere veje i København blev oversvømmet. Blandt andre Lyngbyvej, Ryvangs Allé og Lersø Parkallé.

Ifølge Ritzau har vejret været værst i den nordlige del af Storkøbenhavn: Herlev, Charlottenlund, Hellerup, Lyngby, Bagsværd og Gladsaxe.

Falck har modtaget 50 anmeldelser om vandskader, skriver Ritzau. Det drejer sig primært om oversvømmede kældre og kloakker.

Ifølge DMI er der tale om skybrud, når der inden for en halv time falder mindst 15 millimeter regn. Nogle steder i København og omegn faldt der fredag morgen 43 millimeter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere