Advarsel mod at presse ældre til selvhjælp

Det er en dårlig idé at bruge pression for at få ældre til selv at klare de opgaver i hjemmet, som de ellers har fået hjælp til af kommunen. Det mener Ældre Sagen.

- Hvis en borger derved bringes i fare, er det kommunens ansvar. Det samme gælder, hvis borgere udsættes for risici, fordi de trænes i opgaver, som de vitterligt er for svage til at klare eksempelvis på grund af dårligt hjerte. Det vil i så fald være ulovligt, vurderer han. Det skriver DAGBLADET Køge.

Ældre Sagen ser ellers positivt på intentionerne om at gøre borgerne så selvhjulpne som muligt. Det må bare ikke ske for enhver pris.

- Som kommune bør man også se på, om det vil være rimeligt, at en borger resten af sit liv skal bruge en hel dag på en opgave, for eksempel gulvvask, som vi andre kan klare på to timer. Det vil jo været umenneskeligt sisyfos-arbejde, påpeger han.

Ifølge Olav Feldbo må iveren efter at spare penge på ældreområdet med andre ord ikke overskygge medmenneskelige hensyn.

Chefkonsulent Olav Feldbo er betænkelig ved Køge Kommunes beslutning om at tage hjælpen fra borgere, der afviser at blive trænet op i selv at klare en opgave.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere