Advarsel mod asfalt-pirater

Håndværk: To irske håndværkere er sigtet for at overtræde markedsføringsloven ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjællands Politi advarer nu mod engelsktalende asfaltarbejdere, som også tidligere på ulovlig vis har forsøgt at sælge deres arbejdskraft i Nordsjælland. Både tirsdag og onsdag har politiet fået henvendelser fra borgere, der er blevet tilbudt billigt tagarbejde.

I går formiddag var det fra borgere på Hvilegårdsparken i Skævinge, hvor to mænd gerne ville lave beboernes tage billigt. Tirsdag skete noget tilsvarende i Gl. Holte, hvor en 77-årig kvinde blev opsøgt af en engelsktalende håndværker.

- Han forklarer, at taget er i stærkt forfald, og lige før det falder sammen. Men det kan han lave for meget billige penge, fortæller vicepolitikommissær Carl Karkov fra Nordsjællands Politi.

Kvinden blev imidlertid vred og fik jaget manden væk. Han forsvandt i en sort kassevogn sammen med en anden mand. Og politiet advarer nu mod fremgangsmåden.

- Først og fremmest er det ulovligt med dørsalg, men vi kender samtidig mange eksempler på, at folk ikke har været tilfredse med det udførte arbejde. Der er også set eksempler på, at der opstår uenighed om betalingen, og at folk har følt sig truet af asfaltarbejderne, der i øvrigt heller ikke betaler moms af arbejdet, siger Henrik Suhr, pressetalsmand hos Nordsjællands Politi.

Han fortæller, at politiet intet kan stille op, når folk først har fået arbejdet udført og er utilfredse med kvaliteten af det.

- Så må man indlede et civilt søgsmål, og spørgsmålet er, om man overhovedet kan finde frem til asfaltarbejderne igen, påpeger han.

På baggrund af Skævinge-beboernes henvendelser blev to irske mænd på 22 og 27 år anholdt af politiet. De er nu sigtet for at overtræde markedsføringsloven.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere