Advarsel: Grænsekontrol forsinker Kystbanen

Det kan betyde endnu flere forsinkede tog, når Danmark indfører grænsekontrol ved Øresundsforbindelsen - forsinkelser der i høj grad smitter af på Kystbanen. Det advarer Region Skåne om i et brev til transportminister Hans Chr. Schmidt (V), og kræver samtidig svar på, hvordan han vil sikre, at grænsekontrollen ikke kommer til at gå ud over pendlerne over Øresund, skriver Berlingske.

Ifølge Banedanmark er forsinkede svenske tog årsag til omkring halvdelen af alle forsinkelser på Kystbanen. Det fik i februar Hans Chr. Schmidt til at true med at bryde forbindelsen over Øresund, hvis ikke de svenske tog begyndte at komme til tiden. Nu advarer svenskerne i brevet om, at den danske grænsekontrol kan forværre situationen for pendlerne:
»Vi har i dag et integreret banenet, og konsekvensen af forslaget om skærpet grænsekontrol kan derfor blive meget omfattende og føre til store forsinkelser også uden for Øresundsregionen. Dette er naturligvis fuldkomment uacceptabelt,« skriver formand for Region Skånes Kolletiv Trafik-nævn, regionsråd Mats Persson fra Folkpartiet Liberalerna. Han opfordrer i brevet ministeren til at forklare, hvordan han vil sikre, at grænsekontrollen ikke kommer til at gå ud over pendlerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere