AaB fik sæsonens første hjemmesejr

For første gang siden 2. maj vandt AaB på egen bane, da Kent Nielsens hold viste stor effektivitet og besejrede FC Nordsjælland med 2-0.

Et halvt års mareridt på hjemmebane er slut for AaB, der med en sejr på 2-0 over FC Nordsjælland sikrede sig sæsonens første sejr på Energi Nord Arena og fik dermed kontakt med de øvrige hold i bunden af Superligaen.

Det var samtidig træner Kent Nielsens første sejr i spidsen for AaB efter at have debuteret med et nederlag mod Sønderjyske sidste weekend.

Det var et AaB-hold, der først og fremmest triumferede med fight og effektivitet som midler. Hvis hjemmepublikummet i Aalborg havde forventet et mandskab, som under den nye træner kom væltende frem ad banen i en kompromisløs offensiv, blev de skuffede.

Nordjyderne stillede yderst afventende op, men var velorganiserede og aggressive i nærkampene. Og da tilbagevendte Jeppe Curth på et hovedstød bragte holdet foran, gav taktikken god mening, selv om det aldrig blev nogen festforestilling for de fremmødte.

Det blev det bestemt heller ikke efter pausen, hvor de skuffende gæster forsøgte at flytte spillet længere frem. Men uden temposkift og idé i angrebene, havde AaB'erne ikke det mindste besvær med at lukke ned for FC Nordsjællands initiativer.

Med godt et kvarter igen faldt afgørelsen, da nordsjællændernes midterforsvarer Michael Parkhurst kiksede en tæmning og gav Nicklas Helenius frit løb mod mål, og så var aalborgensere for første gang i otte hjemmekampe på vej mod sejren.

Med sejren nåede AaB op på tolv point, hvilket giver holdet kontakt med de øvrige hold. Men det er dog ikke nok til at sende nordjyderne væk fra sidstepladsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik