84 bilister vil have deres fartbøde i retten

Tusindvis af bilister blev henover sommeren blitzet af politiets nye fotovogne på enten Lyngby Omfartsvej eller Helsingørmotorvejen. Indtil videre har 84 bilister henvendt sig til et advokatkontor.

Der var bøder for mange tusind kroner, som mange bilister i slutningen af maj, juni og i juli fik ind ad døren, men ikke alle vil betale de dyre bøder. De vil i stedet gå rettens vej.

Årsagen til fartbøderne er, at mange bilister kørt alt for stærkt forbi et vejarbejde på Lyngby Omfartsvej eller Helsingørmotorvejen. Mange af bilisterne mener dog, at skiltningen var for dårlig.

Advokatfuldmægtig Gülüm Yalcin fra AB advokater, der sidder med de 84 bilisters sager, mener også, at skiltningen de pågældende steder var både mangelfuld og utilstrækkelig.

- Problemet med skiltningen, kan være, at der er for kort afstand fra 90 km-skiltet til 50 km-skiltet. Fotovognen var i øvrigt placeret lige efter 50 km-skiltet.

Og det er ifølge den advokatfuldmægtige direkte farligt:

- Bilisterne har således været nødt til at bremse hårdt op for at kunne sænke farten til 50 km.

Derudover har mange bilister berettet, at 50 km skiltene ikke var placeret på begge sider af vejen, og at skiltene desuden var svære at se, fordi de ikke var placeret højt nok.

Efterfølgende er der ifølge advokatfirmaet dog kommet både 70 og 50 km-skilte i begge sider af vejen, så det er mere synligt.

- Det siger mig, at skiltningen i den pågældende periode ikke har været god nok, udtaler Gülüm Yalcin.

Samtidig mener Gülüm Yalcin også, at det er problematisk, at mange bilister først har modtaget bødeforlægget to til tre måneder efter, de blev blitzet.

Det betyder nemlig, at de ikke har været opmærksomme på fartgrænsen, og derfor er gået i politiets fotofælde ikke én men hele to gange.

Bøderne er ligger på omkring 3000 til 4000 kroner, det tæller nemlig dobbelt, når der køres for stærkt ved vejarbejde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere