84-årig arrangerer demo for Jagt- & Skovbrugsmuseet

Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm skal ifølge regeringens plan flyttes til Djursland. En 84-årig ven af museet har nu arrangeret en skovturs-demo i protest mod beslutningen.

Henning Lyhne på 84 år ikke er glad for beslutningen, om at Jagt- og Skovbrugsmuseet skal flytte omkring 370 km væk til Djursland. Derfor har han på søndag kl. 12.00 arrangeret en skovturs-demonstration, for at vise sin utilfredshed.

- Det er forfærdeligt, det er et levende kulturcentrum, der sker så meget på museet i Hørsholm. Man kan ikke bare flytte det og genskabe den atmosfære et andet sted, siger Henning Lyhne til TV 2 Lorry.

Den 84-årige skulptør Henning Lyhne arbejder ikke på museet, men han er kommet der igennem mange år, og er da også medlem af foreningen Jagt- og Skovbrugsmuseets Venner. Selve museet har ikke noget at gøre med skovtursdemoen på søndag. Det er udelukkende Henning Lyhnes idé.

Skovturs-demo var spontan idé

- Det er en meget spontan idé, nu får vi se, hvor mange der kommer, siger Henning Lyhne, der har fået tilladelse fra politiet til arrangementet, der starter kl. 12 og kommer til at foregår på Folehavevej foran museet og rundt om slotssøen.

Henning Lyhne ved endnu ikke, hvor mange der dukker op til arrangementet, hvor han opfordrer folk til at medbringe klapstole, campingborde og madkurve. Han får dog opbakning fra det socialdemokratiske folketingsmedlem Pernille Schnoor, der også deltager i arrangementet.

- Det er en fuldstændig vanvittig beslutning at flytte Jagt- og Skovbrugsmuseet til Jylland, hvor man i forvejen har ni andre Jagt- og Skovbrugsmuseer. Det vil jeg gerne vise på en fredelig måde på søndag, siger Pernille Schnoor til TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Truet museum får dobbelt så mange besøgende

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere