801 asylansøgere strandet

Lige nu venter 801 afviste asylansøgere på at blive sendt ud af Danmark. Sidste år på denne tid var tallet 411, og den eksplosive stigning får Dansk Folkeparti til at kræve hurtigere hjemsendelser, skriver Politiken fredag.

Foto: TV2/Lorry

»Det er en voldsom stigning, efter at vi i årevis ellers har fået nedbragt antallet af afviste asylansøgere i landet. Det er selvfølgelig helt uholdbart, og derfor gør vi nu noget ved det«, siger retsordfører Peter Skaarup (DF) til Politiken. Partiet vil bruge finanslovsforhandlingerne til at styrke hjemsendelsesafdelingen i Integrationsministeriet med 8 millioner kroner.

Danmark har i år modtaget omkring 1.000 flere asylansøgere end forventet. Det har fyldt asylcentrene til bristepunktet. Når der samtidig er et stigende antal afviste asylansøgere, der ikke kommer ud af landet, bliver hele systemet presset.

Dansk Røde Kors har derfor været nødt til at tage alternative indkvarteringsmuligheder i brug. På det firestjernede Hillerød Hotel bor der i øjeblikket 42 asylansøgere. I sidste måned var antallet af indkvarterede oppe på omkring 100. Prisen er 1.670 kr. for et firemandsværelse, 855 for et enkeltværelse, per overnatning. Priserne dækker bespisningen.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) er træt af hotelløsningen.
»Det er overhovedet ikke tilfredsstillende. Men vi er nødt til at give dem kost og et tag over hovedet«, siger hun til Politiken og glæder sig over, at Dansk Folkeparti vil sørge for flere penge til hjemsendelserne.

     

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik