80 personer dømt for demonstration i 2006

Københavns Byret har afsagt dom over 80 personer, der deltog i en demonstration ved Ungdomshuset i 2006. Alle fik betinget dom på grund af lang ventetid.

Tre et halvt års juridisk tovtrækkeri endte onsdag i betingede domme til 80 personer, der blev anholdt under en demonstration mod rydningen af Ungdomshuset på Nørrebro i København i december 2006.

Sagernes i særklasse langmodige vandring gennem retssystemet endte med at blive udslagsgivende for de betingede domme, understreger dommeren i Københavns Byret.

Dengang blev 180 mennesker anholdt, fordi de ikke efterkom politiets opfordring om at opløse demonstrationen.

Men i cirka 100 tilfælde lykkedes det ikke for anklagemyndigheden at forkynde tiltalen, og flertallet af demonstranterne slap derfor med et tiltalefrafald.

Andre var mindre heldige.

Cirka halvdelen af de 80 tiltalte tog konsekvensen af en prøvesag og tilstod på forhånd, selv om de ikke nødvendigvis har følt sig skyldige i anklagen for deltagelse i optøjer.

De er dog sluppet billigere i sagsomkostninger, fordi retten har skullet bruge mindre tid på dem, end hvis de havde nægtet.

Prøvesagen mod fire demonstranter endte med domme på 40 dages ubetinget fængsel. Men på grund af det lange tidsforløb "slipper" de 38, som tilstod, med en betinget fængselsstraf.

Undervejs besluttede Københavns Politi at droppe hele den besværlige sag, men den beslutning blev underkendt af statsadvokaten, som insisterede på, at den skulle gennemføres.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

8119f607-2e68-4d66-8b94-cdbbbc03312e

playNyt supersygehus bliver forsinket med et halvt år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere