80 job skæres på hospital

Sundhed: Nordsjællands Hospital skal spare 41,5 millioner kroner. Frederikssund mister mange sengepladser, skriver Frederiksborg Amts Avis.

En spareplan for Nordsjællands Hospital vil næste år skære 80 stillinger på hospitalerne i Hillerød og Frederikssund. De fleste stillinger er i forvejen ubesatte, men direktionen på Nordsjællands Hospital kan ikke udelukke afskedigelser, oplyser vicedirektør Peter Mandrup.

Som et led i besparelsen nedlægges et medicinsk sengeafsnit med 21 senge i Frederikssund. Hospitalet i Frederikssund står sammenlagt til at miste 53 sengepladser, da der ud over de 21 medicinske senge er udsigt til, at alle døgnpladser på to sengesafsnit i psykiatrien nedlægges eller flyttes til Hillerød som led i et spareforslag fra Region Hovedstadens Psykiatri.

- Vi skal spare 31,5 millioner kroner i 2015 som vores andel af den samlede besparelse på 300 millioner kroner, Region Hovedstaden skal finde ifølge økonomiaftalen mellem regionerne og regeringen. Samtidig skal vi på grund af interne omstillinger finde yderligere ti millioner kroner på vores eget budget, forklarer Peter Mandrup.

Alle afdelinger på Nordsjællands Hospital skal næste år spare én procent af deres budget, mens direktion, administration og teknisk service skal spare hele tre procent ifølge avisen.

Hospitalet vil også beskære sin direktion med én person, således der fremover er en direktør og fire vicedirektører.

Sådan er indholdet i det spareoplæg, som direktionen på Nordsjællands Hospital har sendt videre til Region Hovedstadens direktion. Regionsrådet skal på sit møde den 23. september vedtage regionens budget for 2015.

- Vi har set på, om der er nogen ting, vi kan gøre mere effektivt og billigere - herunder indkøb og vaskeriydelser og patienttransporter, og om der er mulighed for at udnytte vores kapacitet bedre med sammenlægning, som giver samme behandlingskvalitet.

- Og så er der en generel besparelse på alle afdelinger. Vi kan ikke garantere, at vi kan undgå afskedigelser, men vi vil stå på hovedet for at mindske antallet, siger Peter Mandrup.

Hospitalets medarbejderside mener, at besparelsen vil gå ud over patienterne.

- Det er vores opfattelse, at det vil forringe kvaliteten for patienterne, medvirke til yderligere nedslidning af personalet og bremse innovation og udvikling af sundhedsvæsenet, siger tillidsrepræsentant Steen Andersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere