78 årig glemt 10 timer i handicapbus

En 78-årig mand blev i over ti timer glemt i en handicapbus og blev først natten til igår fundet afkølet og afkræftet i bussen der holdt i Bystævneparken ved en institution for demente, skriver DR København.

Forinden havde mandens hustru henvendt sig til politiet, da han skulle have været afleveret på sin bopæl af handicapbussen mandag kl. 15.00.
Flere former eftersøgning blev straks iværksat. Der blev rettet henvendelser til hospitaler, til busselskaber, taxiselskaber, DSB og Metro.
Endvidere blev der iværksat søgning med flere politipatruljer og politihundepatruljer.
Kl. 01.39 blev så den 78-årige, af en politihundepatrulje, fundet siddende i den aflåste handicapbus, oplyser Københavns Politi til DR København.
Betjente brød bussen op og fik den afkræftede og afkølede mand i sikkerhed. Han blev i en ambulance bragt til Bispebjerg hospital, hvor han idag meldes i god behold. Men han er blevet tilbudt psykolog bistand efter den chokerende oplevelse.
Hos Københavns Kommune beklager man meget episoden, der beskrives som en menneskelig fejl, der ikke må ske.
Centerleder Susanne Kristensen siger at sagen drejer sig om at chaufføren i bussen havde sit sidste stop ved instutionen Pilehaven, men havde glemt at sætte den 78 årige af og heller ikke lagde mærke til at han sad i bussen, da han forlod den.
- Det er en fejl som ikke må ske, og vi har nu inviteret den 78 årige og hans familie til en snak og en uforbeholden undskyldning i sagen, siger Susanne Kristensen til DR København.
Hun oplyser også at man nu vil gå igang med at undersøge hvordan man kan lave eventuelle nye procedurer, så en lignende sag ikke opstår igen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

8119f607-2e68-4d66-8b94-cdbbbc03312e

playNyt supersygehus bliver forsinket med et halvt år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere