77.000 skideballer for ikke at bruge sele

En chauffør kommer kørende med næsten ingen brændstof i tanken, benzinlampen blinker som en sindssyg på instrumentbrættet, der er lidt panik på, og sikkerhedsselen er ikke spændt, da chaufførens mobiltelefon ringer: »Ja, det er mig mand! Prøv lige og hør', jeg har lige set dig. Hold nu kæft, fnatabe mand, jeg så, at du ikke have sele på«.
Kvindestemmen i den anden ende lyder som en rusten savklinge i en stump skrot. Og så bliver chaufføren ellers svinet til i 47 sekunder med kraftudtryk som »mutant-unge« og »fedtbjerg« og »snotbums«.
Situationen er hentet fra den virkelige verden, og kan læses på en hjemmeside for lastbil- og varevognschauffører, skriver Politiken fredag. Chaufførens reaktion er da også: »Hold da kæft, jeg var paf«, skriver han.
Han er ikke ene om at være paf i disse dage.
For den statslige organisation Rådet for Sikker Trafik har sammen med politiet, de regionale færdselssikkerhedsudvalg og kommunerne allieret sig med komikeren Linda P. Det er hende, som har den flyvende tilsvining af en ikke-navngivet person, der er blevet set uden sikkerhedssele.
Sprogets nyeste og mest opfindsomme grovheder fyger gennem luften i det telefoniske overfald. Det hele ligger klar på trafikkampagnens server og kan bestilles fra en mobiltelefon og sendes til en ven - eller en uven. Man skriver en sms med ordet 'sele' efterfulgt af personens mobilnummer og sender den til telefonnummer 1919.
Og tilsyneladende er den utraditionelle kampagneform et totalt hit. I løbet af de første fire dage har 77.000 mennesker benyttet sig af Linda P's sviner-service, skriver Politiken. Og ifølge Rådet for Sikker Trafik er der kun kommet få klager. I et testpanel på 3.500 personer var der også kun under en håndfuld, der reagerede negativt, siger rådets direktør, Anders Rosbo til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere