77-årig fik frataget hjemmehjælp: Jeg blev stiktosset

Højesteret afsiger torsdag dom i retssagen om Køge Kommunes reducering af hjemmehjælp.

Torsdag er en længe imødeset dag for 77-årige Svend Erik Hansen. Han er en af hovedpersonerne, når Højesteret i middag fælder dom i retssagen mellem Køge Kommune og Ældre Sagen.

I januar 2010 fik Svend Erik Hansen på baggrund af sparehensyn frataget den hjemmehjælp, som kommunen ellers havde tildelt ham året før.

- Det betød, at der ikke blev gjort rent i mit hjem, for jeg kan nemlig ikke selv fare rundt med en støvsuger på grund af luftmangel og dårlige hofter. Og det bevirkede også, at jeg blev stiktosset, fortæller han til Ritzau.

Siden hen har Svend Erik Hansen sammen med 87-årige Minna Jørgensen på vegne af de ældre borgere i Køge Kommune lagt navn til en retssag mod kommunen.

I første omgang vurderede Østre Landsret, at Køge Kommune handlede i overensstemmelse med Serviceloven, da kommunen reducerede ældre borgeres hjemmehjælp efter nye, individuelle vurderinger af borgernes behov.

Men Ældre Sagen valgte efterfølgende at anke sagen til Højesteret.

77-årige er forsigtig optimist inden domsafsigelsen

Svend Erik Hansen, der livet igennem har arbejdet som brolægger, har i dag fået to nye hofter, et nyt knæ, har fået konstateret flere former for kræft, og han har dårlig balance efter en blodprop i hjernen.

De forhold bevirkede, at han i 2009 fik bevilget en time og 15 minutters rengøringshjælp hver anden uge. Den hjælp blev året efter taget fra ham.

Han er forsigtig optimist, inden Højesteret torsdag klokken 12.00 afsiger sin dom.

- Jeg sidder med en spændt følelse i kroppen. Det kan gå både den ene og den anden vej. Men jeg har på fornemmelsen, at Højesteret vil give os medhold. Og det vil få betydning for hele landet, slår han fast.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere