712 sigtelser alene i januar: Nu laver politiet en særlig kontrol

Politiet gennemfører i uge 9 en særlig kontrol rettet mod bilister, der er uopmærksomme i trafikken.

Alt for mange danskere er uopmærksomme i trafikken, dem vil politiet nu være ekstra opmærksomme på.

Uopmærksomhed i trafikken står for omkring en tredjedel af alle trafikdrab i Danmark. Dertil kan lægges et ikke opgjort, men unægteligt stort antal tilskadekomne.

I januar måned blev der alene i Region Hovedstadens fire politikredse stoppet og sigtet 712 personer, der brugte deres mobiltelefon, imens de kørte bil. Et højt tal, men med hensyn til uopmærksomhed er tallet langt højere,

Uopmærksomhed i trafikken

- Der har med sikkerhed været endnu flere uopmærksomme bilister, som har fortaget sig alt muligt andet under kørslen. Vi ser eksempler på folk, der læser mødereferater, kigger på en computer, lægger makeup – eller sidder og dagdrømmer uden at være mentalt tilstede under kørslen. Det er et stort problem, der koster liv hvert eneste år siger Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, til TV 2 Lorry.

Fokus på problemet

Rådet for Sikker Trafik kører netop nu kampagnen ’Læg mobilen, så er du lægger – kør bil, når du kører bil’, og det er blandt andet i den anledning, at politiet rykker ud i uge 9 med et ekstra fokus på uopmærksomhed i trafikken.

Antal sigtelser for brug af mobiltelefon i januar 2019 fordelt på kredse

- Fordi det er så stor en synder, når vi ser på alvorlige ulykke, så er det noget, vi har et meget stort fokus på, og det er en type forseelse, som vi ser ofte. Sammen med hastighed og spiritus, så er det vores faktisk vores hovedfokus i trafikken frem mod 2020, siger Christian Berthelsen.

Politikerne besluttede sidste år, at det koster et klip i kørekortet at benytte sig af håndholdt telefon, imens man kører bil. Derudover får man en bøde.

Gode råd

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere