70.000 vil slippe for e-post

Det er langt fra alle, der omfavner de teknologiske muligheder, når det kommer til post fra det offentlige. Siden 1. marts har det været muligt at søge fritagelse, og på en måned frem til 4. april har hele 70.517 borgere landet over benyttet sig af muligheden. Det viser de nyeste tal fra Digitaliseringsstyrelsen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arkiv foto

Fra 1. november overgår kommunikationen til og fra de offentlige myndigheder til e-mail, medmindre man er blevet fritaget. De foreløbige tal viser samtidig, at det hovedsageligt er aldersgruppen fra starten af 60'erne til slutningen af 80'erne, der søger om fritagelse. Ældresagen har fulgt digitaliseringen tæt og arbejder i øjeblikket på højtryk for at forberede seniorerne på overgangen.

- Vi kan se, at antallet af it-frivillige er det område, der er vokset allermest hos os. Vi har i øjeblikket omkring 2000 it-frivillige, hvor vi for få år siden kun havde nogle hundrede, siger Michael Teit Nielsen, der er afdelingschef for samfundsanalyse hos Ældresagen.

Tallene viser samtidig, at der blandt de ældre er en stor overvægt kvinder, som søger fritagelse. Michael Teit Nielsen tror, at det blandt andet hænger sammen med, at der simpelthen er flere kvinder i den aldersgruppe, og at kvinderne måske er mere forudseende end mændene på dette område. Ældresagen har årligt 30.000-35.000 på it-kursus og opfordrer til, at alle, der kan, bruger it, men samtidig skal der være plads til at give de fornødne dispensationer, lyder det fra afdelingschefen. I Nordsjælland har flest søgt om fritagelse i Gribskov Kommune, og færrest i Allerød Kommune - udregnet i procent.

Guldborgsund Kommune på Lolland-Falster topper listen, hvor 2451 indtil videre har søgt fritagelse. Det svarer til 4,71 procent af kommunens borgere over 15 år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik