6.000 nye ladestandere på vej til hovedstadsområdet

Den første lynladestation er allerede på vej til Frederiksberg.

Danmarks største ladeoperatør, Clever, er klar til at styrke lademulighederne for elbilisterne i hovedstadsregionen markant.

Inden udgangen af 2025 vil Clever nemlig etablere omkring 6.000 nye, offentlige ladepunkter i Region Hovedstaden, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Det svarer til næsten ti gange så mange, som Clever i dag har sat op i regionen. Etableringen af de nye ladepunkter i København og resten af regionen er en del af en landsdækkende plan, der vil sikre over 10.000 nye, offentlige ladepunkter fordelt i hele landet i løbet af de næste fem år.

- Hjemmeopladning er den ideelle løsning for de mange danskere, der har mulighed for at få sat en ladeboks op ved hjemmet. Men for de rigtig mange danskere, der bor i etageboliger i Region Hovedstaden, er hjemmeopladning ikke en mulighed. Derfor sætter vi nu ind med et gevaldigt løft af lademulighederne i hovedstadsområdet og resten af regionen, siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller, i pressemeddelelsen.

Clevers udmelding kommer samtidig med, at der på Christiansborg forhandles om fremtiden for elbiler i Danmark. I den forbindelse har flere været bekymrede for, om der ville være lademuligheder nok, når de mange nye elbiler forventeligt rullede ud på de danske veje over de kommende år.

- En del af grunden til, at vi kommer med den her udmelding nu, er, at vi gerne vil forsikre politikerne om, at markedet er klar til at sikre danskerne en stærk ladeinfrastruktur. Hvis man fra politisk side fokuserer på at gøre prisen på elbiler og opladning så attraktivt lav, som muligt, så skal markedet nok sørge for, at elbilerne kan lades op i hele landet – også i København, hvor behovet for offentlig opladning er størst og stærkt stigende, siger Casper Kirketerp-Møller.

Ny lynladestation er allerede godkendt af Frederiksberg Kommune

De omkring 6.000 nye, offentlige ladepunkter til Region Hovedstaden vil blive sat op over de næste fem år. Men allerede nu har Clever fået tilladelse til at etablere sin første lynladestation med et prisvindende design i regionen. Den kommer til at stå ved Frederiksberg Rådhus, og Clever forventer, at den vil være klar i sommeren 2021.

Her ses en visualisering af den kommende lynladestation.
Her ses en visualisering af den kommende lynladestation.
Foto: Pressefoto - Clever

- Vi er rigtig glade for, at Frederiksberg Kommune er klar til at give kommunens lademuligheder et solidt skub i den rigtige retning. Den nye ladestation, der kommer til at ligge lige foran rådhuset, har kapacitet til omkring 900 opladninger om ugen, så alene med denne lynladestation vil de københavnske elbilister opleve, at det bliver nemmere at få ladet bilen op, siger Casper Kirketerp-Møller.

Også formanden for By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune, Jan E. Jørgensen fra Venstre, er begejstret for de nye lademuligheder, der er på vej til kommunen.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes i et samarbejde at finde en god placering for lynladestationen – den første i et tættere bebygget område i Danmark. Det er med til at indfri vores målsætning om at være Danmarks elbilby nr. 1 og vores mål om, at der max må være 250 meter til en offentligt tilgængelig ladestation på Frederiksberg, siger Jan E. Jørgensen i pressemeddelelsen.

Fakta:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Bagsværd bageri

Bager har mistet hver anden kunde efter sur smiley - så blev der uddelt gratis kager

20180726-152954-1-1920x1277we

Dine havemøbler er måske forsinkede i år, og det er der flere årsager til

Nemlig.com

Albertslund dropper nemlig.com: "Det ligner wild west-agtige forhold," siger borgmester

im22

playButikker i ekstase: Det vildeste salg i 35 år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere