600 nummerplader er stjålet siden nytår

De bruger dem, når de tanker benzin og kører uden at betale regningen. Når der bliver begået røverier eller indbrud. Når de vil slippe for en bøde, hvis de bliver taget i at køre for stærkt i en automatisk fartkontrol. Eller når de afmelder bilen for at undgå forsikring og afgifter og forsyner den med stjålne nummerplader, så de alligevel kan køre. Nummerplade-tyve er blevet et stort problem for Nordsjællands Politi. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Siden nytår er der blevet stjålet ikke færre end 598 nummerplader. De seneste to tilfælde fandt sted mandag - først ved Gentofte hospital, hvor forbipasserende forhindrede tyveriet, og bagefter i Søllerød, hvor unge mennesker skilte sig af med stjålne nummerplader i Geelskovparken.

- De stjålne nummerplader og hvad deraf følger, er et stigende problem, så vi kan kun opfordre folk til at forsøge at sikre deres nummerplader ved enten at lime dem fast eller skrue dem fast, siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, Henrik Suhr til Frederiksborg Amts Avis.

Når nummerplader er blevet så eftertragtede, hænger sammen med, at de er nemme at demontere når forhandlerne bare klipser pladerne på en klik-ramme. Så er de nemme at stjæle, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De 598 nummerplader, som er stjålet i Nordsjællands Politikreds siden nytår, er en væsentlig stigning i forhold til samme periode året før. Da var der anmeldt 468 stjålne nummerplader. I hele 2010 modtog Nordsjællands Politi anmeldelse om 2068 stjålne nummerplader.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20210424-101409-L-1920x1279we

playBeboere i Fredens Havn taber sag - skal fjerne både

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere