6 nemme råd: Sådan undgår du madspild i påsken

Påskens madspild skal bekæmpes med sund fornuft, lyder det fra ekspert.

Påsken er snart over os og påske betyder hygge og hygge på dansk betyder masser af mad. Og det er ofte mad som ender i skraldespanden. Men sådan behøver det jo ikke at være. 

Alene i påskeugen opgøres madspild til en værdi af 279 mio. kr. - og danskerne køber ind for 24 % mere i påskeugen sammenlignet med en gennemsnitlig uge i løbet af året.

Og selvom at de nyeste tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at danske husholdninger har reduceret madspild med 14.000 ton på seks år, så kan det være sværere at gøre noget ved madspildet i de mad-tunge traditionsrige helligdage som påsken.

Derfor står kogebogsforfatter og madspildsekspert, Yvonne Luff Gottfredsen, nu klar med en 6-trins guide til at undgå madspild. 

- Vi elsker at hygge i Danmark. Hygge om traditionerne ved højtiderne som Påske, Pinse og Julen. Traditioner ved højtider følger også hygge om maden,” fortæller Yvonne Luff Gottfredsen. “Vi skal hygge og gøre som vi plejer, men med omtanke og sund fornuft. Vi skal fortsætte med at kræse om retterne, det hører traditioner og hyggen til, fortæller hun. Sammen med hyggen må vi love hinanden, at have ekstra fokus på at undgå madspildsfælden, så vi kan blive endnu bedre.

Yvonne Luff Gottfredsen fortsætter:

- Hvis du også sidste år i Påsken købte for meget mad, havde for meget mad til overs fra påskefrokosten, og måtte smide mad i skraldespanden, så er der nu lejlighed til at tænke nye tanker – til gavn for miljøet og ikke mindst for pengepungen. Påskens madspild skal med andre ord bekæmpes med sund fornuft.

6-trins guide med gode råd til at undgå madspild i Påsken:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Snit skovens grene til legetøj

Sankt Hans hospital

Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

cykelturisme fjordlandet

Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere