57 millioner på vej til nyt hospital

  Region Hovedstaden er på vej til at frigive 57 millioner kroner over de næste tre år til at forberede byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland.

Forude venter et byggeri med en meget stram økonomisk ramme, som skal holdes, skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Vi må ikke overskride den ramme på 3,8 milliarder kroner, som ekspertpanelet har givet foreløbigt tilsagn om. Vi må ikke selv tilføre yderligere midler, og hospitalet skal opfylde de funktioner, som vi har fået tilsagnet på. Vi er bundet og bastet på den økonomiske styring af hospitalsprojektet, siger Per Seerup Knudsen (S), der sidder i den politiske følgegruppe bag Nyt Hospital Nordsjælland.
Det betyder ifølge Per Seerup, at der ikke kan røres ved kvaliteten af de kliniske faciliteter altså behandlingerne på det nye hospital. Skal der spares, må det blive på andre områder.
- Alle i følgegruppen er enige om, at der ikke må røres ved selve behandlingen. Den skal være optimal. Men da det koster 10 procent mere at bygge i hovedstaden end andre steder, er der andre ting, som skal gøres billigere. Skal der spares, bliver det på ting som asfalt til hospitalets p-pladser eller billigere løsninger til administrative lokaler, siger Per Seerup forud for regionrådsmødet den 10.april, hvor ideoplægget til det ny hospital skal behandles, og de 57 millioner foreslås frigivet.
 
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere