57 millioner på vej til nyt hospital

  Region Hovedstaden er på vej til at frigive 57 millioner kroner over de næste tre år til at forberede byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland.

Arkiv Foto: TV2/Lorry

Forude venter et byggeri med en meget stram økonomisk ramme, som skal holdes, skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Vi må ikke overskride den ramme på 3,8 milliarder kroner, som ekspertpanelet har givet foreløbigt tilsagn om. Vi må ikke selv tilføre yderligere midler, og hospitalet skal opfylde de funktioner, som vi har fået tilsagnet på. Vi er bundet og bastet på den økonomiske styring af hospitalsprojektet, siger Per Seerup Knudsen (S), der sidder i den politiske følgegruppe bag Nyt Hospital Nordsjælland.
Det betyder ifølge Per Seerup, at der ikke kan røres ved kvaliteten af de kliniske faciliteter altså behandlingerne på det nye hospital. Skal der spares, må det blive på andre områder.
- Alle i følgegruppen er enige om, at der ikke må røres ved selve behandlingen. Den skal være optimal. Men da det koster 10 procent mere at bygge i hovedstaden end andre steder, er der andre ting, som skal gøres billigere. Skal der spares, bliver det på ting som asfalt til hospitalets p-pladser eller billigere løsninger til administrative lokaler, siger Per Seerup forud for regionrådsmødet den 10.april, hvor ideoplægget til det ny hospital skal behandles, og de 57 millioner foreslås frigivet.
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik