54 ofre for sexhandel i Danmark

Nye tal fra Center mod Menneskehandel viser, at der sidste år blev identificeret 54 handlede kvinder i prostitutionsmiljøet. Flere fagfolk vurderer imidlertid tallet til at være højere, skriver Berlingske Tidende onsdag.

Kun et fåtal af de mange udenlandske prostituerede i Danmark bliver med sikkerhed vurderet til at være ofre for menneskehandel. Det kan bl.a. skyldes kvindernes egen frygt for at samarbejde med myndigheder og hjælpeorganisationer, lyder forklaringen.
Nye tal fra Center mod Menneskehandel viser, at centret og de sociale organisationer i hele 2009 var i kontakt med i alt 1.067 udenlandske prostituerede - og heraf har Center mod Menneskehandel vurderet 54 som ofre for menneskehandel. Den største nationalitetsgruppe er fra Nigeria - de tæller ca. halvdelen af de identificerede handlede kvinder, mens de andre typisk er fra Thailand, Letland og Rumænien.
Ofrene bliver identificeret ud fra en række såkaldte indikatorer - men antropolog Trine Mygind Korsby fra Center mod Menneskehandel vurderer, at der kan gemme sig flere menneskehandlede i prostitutionsmiljøet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik