54 ofre for sexhandel i Danmark

Nye tal fra Center mod Menneskehandel viser, at der sidste år blev identificeret 54 handlede kvinder i prostitutionsmiljøet. Flere fagfolk vurderer imidlertid tallet til at være højere, skriver Berlingske Tidende onsdag.

Kun et fåtal af de mange udenlandske prostituerede i Danmark bliver med sikkerhed vurderet til at være ofre for menneskehandel. Det kan bl.a. skyldes kvindernes egen frygt for at samarbejde med myndigheder og hjælpeorganisationer, lyder forklaringen.
Nye tal fra Center mod Menneskehandel viser, at centret og de sociale organisationer i hele 2009 var i kontakt med i alt 1.067 udenlandske prostituerede - og heraf har Center mod Menneskehandel vurderet 54 som ofre for menneskehandel. Den største nationalitetsgruppe er fra Nigeria - de tæller ca. halvdelen af de identificerede handlede kvinder, mens de andre typisk er fra Thailand, Letland og Rumænien.
Ofrene bliver identificeret ud fra en række såkaldte indikatorer - men antropolog Trine Mygind Korsby fra Center mod Menneskehandel vurderer, at der kan gemme sig flere menneskehandlede i prostitutionsmiljøet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere