4500 vil demonstrere mod vold i Malmø

En planlagt demonstration mod den seneste tids skudepisoder i Malmø har fået 4500 tilmeldinger på Facebook.

En facebookgruppe, der opfordrer til demonstration på fredag mod den seneste tids bølge af vold i Malmø, har fået 4500 tilmeldinger.
- Jeg tror, at mange har fået nok. Nu må vi danne fælles front mod volden, siger initiativtageren til gruppen, Luciano Astudillo, der er tidligere medlem af den svenske rigsdag.

Hans opråb på Facebook kom efter nedskydningen af en 15-årig dreng, som døde mandag, efter han blev skudt i hovedet nytårsnat i Malmø, men før det seneste drab i bydelen Lindängen.
En politisk uafhængig organisationsgruppe er dannet. Ifølge Luciano Astudillo vil der ikke blive tale om en protestmarch gennem byen. I stedet vil deltagerne samles i en time ved Gustav Adolf-pladsen med fakler og lanterner.
 
- Vi ønsker at se et hav af lys, siger han.
Der vil muligvis blive holdt en kort tale, men man vil ikke presse på for konkrete politiske tiltag.
- Vi ønsker at vise, at vi står sammen og ikke accepterer denne udvikling. Folk skal kunne færdes trygt på gaden, siger Austillo.
Efter drabene har politiet øget bemandingen for at øge synligheden, siger Lars-Håkan Lindholm, der er informationsmedarbejder ved Malmøs politi.

Siden den 24. november er der blevet skudt og dræbt fem mennesker i Malmø. Den 26. december skød og dræbte en maskeret mand en 27-årig i et foreningslokale.
En uge tidligere, den 20. december, blev en 55-årig skudt i hovedet, da han var i gang med at renovere en café. Ifølge et vidne blev han dræbt af to maskerede mænd.
Den 24. november blev en 31-årig bandeleder dræbt af skud ved et taxakontor.

Eksperter mener, at den seneste voldsspiral handler om konflikter inden for den organiserede kriminalitet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik