40.000 prøver i skoler og gymnasier aflyses frem mod februar

Det har været en svær beslutning at aflyse prøver uden åbenlyse eller nemme løsninger, siger minister.

Regeringen aflyser prøver i folkeskolen og gymnasier fra 21. december til 31. januar. Det skyldes den seneste udvikling i smittetallene.

Det påvirker over 40.000 planlagte prøver.

quote Det har været en svær beslutning at aflyse prøverne uden åbenlyse eller nemme løsninger.

Pernille Rosenkrantz-Theil, børne- og undervisningsminister, Socialdemokratiet

Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Aflysningen gælder også visse prøver på erhvervsuddannelserne. Beslutningen er taget efter dialog med sundhedsmyndigheder, interessenterne og Folketingets partier.

Standpunktskarakter gøres til prøvekarakter

For de prøver, der aflyses, gælder det, at der som hovedregel afgives en afsluttende standpunktskarakter, der ophøjes til prøvekarakter.

Aflysning af prøverne får dermed ikke betydning for elevernes eksamensbevis.

- Det har været en svær beslutning at aflyse prøverne uden åbenlyse eller nemme løsninger. Smitten er høj i samfundet, og der er usikkerhed blandt elever, undervisere og censorer.

- Den løsning, vi har fundet, giver forhåbentligt ro i maven og overlader på samme tid lokal frihed til at afholde for eksempel svendeprøver på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i pressemeddelelsen.

Tredje dag med ny smitterekord

Meldingen kommer, efter at der fredag for tredje dag i træk er sat ny smitterekord. 4508 personer er fredag bekræftet smittede med coronavirus.

Samtidig har Danmark fredag passeret over 1000 dødsfald relateret til coronavirus. Derudover er der 568 indlagte med covid-19 på danske sygehuse. Det er det hidtil højeste antal under pandemien.

Det vil være en lokal beslutning på den enkelte erhvervsskole og AMU-center, om blandt andet grundforløbsprøver, svendeprøver og en række AMU-prøver kan afholdes i lyset af covid-19-restriktionerne, eller om det er nødvendigt, at prøven udskydes eller aflyses.

AMU står for arbejdsmarkedsuddannelser. Det er efteruddannelse til faglærte og ufaglærte medarbejdere fra private og offentlige virksomheder.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik