40.000 københavnere skal stadig koge vand

Drikkevandet skal fortsat koges på indre Nørrebro og en del af indre by, oplyser Københavns Kommune.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Vand fra hanerne skal fortsat op og koge i to minutter, inden man kan bruge det til kaffe eller som drikkevand i en del af København. Opfordringen gælder i det område, der afgrænses af Tagensvej, Jagtvej, Åboulevarden og Farimagsgade.

Tirsdag aften fik Københavns Energi nemlig svar på prøver fra mandag aften. Og vandet er stadig ikke helt rent, så det skal altså stadig koges på indre Nørrebro og i en del af indre by. Alle analyser viser dog, at vandet bliver renere.

Efter de seneste dages bedring i vandkvaliteten kan man nu vaske tøj på ganske normal vis uden krav til særlig temperatur. Når tøjet er helt tørt kan det håndteres som vanligt.

Ifølge Københavns Energi er det en kombination af reparation af et ødelagt vandrør på Nørrebrogade og et skybrud, der er forklaringen på, at der slap forurening ind i vandsystemet.

Københavns Energi oplyser desuden, at hullet blev lukket den 17. august.

Forureningen berører i alt 45 daginstitutioner, fritids- og ungdomsklubber samt folkeskoler i området.

Siden søndag aften har frivillige fra Beredskabsstyrelsen og Benløse Brandværn hjulpet Københavns Kommune med at levere mellem 30.000 og 50.000 liter vand til områdets institutioner. Desuden leverer Københavns Kommune fortsat håndsprit til skoler og institutioner.
Der er endnu ingen meldinger om syge som følge af det forurenede vand.

Fredag opfordrede Københavns Kommune i første omgang borgerne i et område nord for Roskildevej til at koge drikkevandet - flere hundrede tusind blev berørt. Senere blev området indsnævret til at omfatte omkring 40.000 borgere.

Man kan følge den seneste udvikling på www.kriseinfo.dk og på www.kk.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik